Blogtour #2 Sandra J. Paul- Het verlaten huis

Recensie


Titel: Het verlaten huis
Auteur: Sandra J. Paul
Uitgeverij: Hamley Books
Genre: Jeugd 10+ / spannend
Uitgave: Maart 2020

Allereerst dank, Hamley Books,  voor dit zeer mooie boek! 


Birdy's boeken

Beste lezers,

Het verlaten huis is een super spannend jeugdboek. De blogtour is in volle gang. Dat betekend dat op veel websites, blogs en op facebook veel over dit boek te lezen is. Ieder geeft zijn eigen mening. Hoe mooi is dat!

De auteur

Sandra J. Paul is jeugd- en thrillerauteur. Van haar verscheen eerder de spannende jeugdthriller De duistere school. Met Het verlaten huis verschijnt het tweede deel uit de Kraaidorp-serie dat je ook als losstaand verhaal kunt lezen.
Voor meer over de auteur, ga je naar mijn kidsblog. 

De inhoud

Wat vooraf ging in deel 1: De duistere school

Het dorp waar Quinten woont heeft er een nieuwe school bij: een mooi en groot gebouw omringt door water. Niemand gelooft Quinten als hij zegt dat het er de dag daarvoor nog niet was. Het is een internaat, voor alle kinderen van Kraaidorp. Al snel blijkt er iets niet te kloppen. 

Nu in deel 2: Het verlaten huis

Quinten is met zijn vader al een tijdje verhuisd. Nu wonen er andere bewoners met wel 4 kinderen Op een gezellige avond zijn Elisabeth en Femke bij de buurkinderen. Dan gebeurt er iets vreemds. De lichten gaan uit, er komt een wind en de grond gaat schudden. Als ieder zijn ogen weer open doet, zijn ze in een leeg oud huis. Met een kist en een kraai. Komt dit nog goed en hoe?

Prachtige cover met een mysterieuze kraai en kist

Wie deel 1 al las, weet dat het stap voor stap steeds een beetje spannender wordt. Zo ook in dit mooie boek. Aan de cover is veel zorg besteed. Het ziet er weer prachtig en sfeervol uit. De kist en kraai zijn belangrijke items uit het boek. Dat geldt ook voor de binnenkant. Elk hoofdstuk begint met een lichtgrijze afbeelding van een leeg huis. Met af en toe een zwarte kraai onderaan de pagina. De hoofdstukken zijn niet te lang. Het boek leest zo heel prettig. 

Een duister, donker en verlaten huis

In dit nieuwe avontuur boordevol jonge helden, kraaien en duisternis, is Meike een belangrijk personage. Ze probeert zo rustig te blijven en als er daarna wat paniek uitbreekt drukt ze haar buurmeisje Femke dicht tegen zich aan. Dat is heel fijn voor de anderen, want als blijkt dat de oppas helemaal niet komt opdagen, is het al best onrustig geworden in het groepje. Wat zullen ze nu doen? Als lezer zit je snel in het verhaal en leef je direct mee met de personen. Ze hoeven niet lang na te denken als er hele vreemde dingen gebeuren, rare geluiden horen en de gekke kraai zien vliegen. Binnen een paar tellen zitten ze vast in een verlaten huis. 

Zeer spannend en meeslepend jeugdverhaal met een beetje magie

Sandra J. Paul heeft een fijne en vlotte schrijfstijl. Het duurt niet lang of ze sleept je als lezer mee, naar een spannend en duister avontuur. Wat zou jij doe als je opgesloten zat in een verlaten huis? Met alleen een oude kist en een gekke kraai? Tja, mogelijk hetzelfde als Meike en de andere jonge superhelden. Zoeken naar een uitgang. Maar, is die er dan wel? Waar dan?

Conclusie

Het verlaten huis is het 2e spannende jeugdthriller over Kraaidorp en zijn bewoners. Nu Quinten is verhuisd hebben Meike en Elisabeth nieuwe overburen. Bij een super gezellig avondje veranderd de sfeer al snel, als blijkt dat ze opeens in een leeg en verlaten woning zijn beland. Met een enge zwarte kraai, die maar rond fladdert, als ze een uitweg zoeken. Binnen enkele seconden stijgt de spanning in het donkere, nare bijna spookachtige gebouw. 

Sandra J. Paul heeft opnieuw een zeer spannend en soms ook wat eng boek geschreven. De Kraaiendorp-Legende duurt nog voort. Griezelige momenten dienen zich weer aan. Maar door niet op te geven en goed samen te werken...heeft ook dit avontuur een heel mooi einde. Op naar deel 3!

Het verlaten huis is een spannend jeugdmysterie boordevol duistere zaken, enge kraaien en stoere jonge helden!  

Waardering  5 sterren

Ontzettend genoten. Superleuk, genoten van het boek. 

Hartelijke groeten,
Annette Overvoorde           

Birdy's Boeken


Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

De Camino - Anya Niewierra - De recensie

Thriller Recensie: Loes den Hollander - Geloof mij nooit.