Ghislaine Frison- In de lens gevangen
Recensie
Titel: In de lens gevangen
Auteur: Ghislaine Frison
Uitgeverij: Brave New Books
Genre: Misdaadroman
Uitgave: Januari 2020
Allereerst dank voor toesturen dit mooie boek!
In de lens gevangen is een fijn geschreven misdaadverhaal. Al snel puzzel je mee in dit Dana-mysterie!
Beste lezers,
Hier het 2e deel van de spannende misdaadserie uit Overijssel met Dana in de hoofdrol. Echt leuk, kijk je mee?
De auteur
Ghislaine Frison (1972) is geboren in Alphen aan den Rijn en verhuisde op twaalfjarige leeftijd met haar ouders naar Gelderland. Ze bracht haar jeugd door in een landelijke omgeving waar ze nog steeds woont met haar man en twee kinderen. Ghislaine werkt op freelance basis als copywriter en auteur. Een spoor van herkenning is haar debuutroman. In de lens gevangen is haar 2e Dana-misdaadboek. klik hier voor meer over Ghislaine.
De inhoud op de achterflap
In een parkje in Delingen vindt Dana Rozenburg, samen met haar vriend, het lichaam van een jonge vrouw uit Leeze. Het zorgt voor de nodige opschudding, niet alleen in hun relatie, maar ook in de rest van het Overijsselse dorp. De vrouw bleek veel wisselende contacten te hebben, wat het moordonderzoek niet gemakkelijk maakt. Rechercheur Sacha van Dongen wil de onderste steen boven krijgen, niet alleen omdat hun hoofdverdachte uit Leeze geen alibi heeft, maar ook vanwege zijn nauwe banden met vastgoedmagnaat Dirk van Dalem, die vaak op het randje van de wet balanceert. Daarnaast heeft Sacha nog een goede reden om zich op haar werk te storten.
Collega Oscar Steenhoven werkt vanaf de zijlijn mee aan de moordzaak,
omdat Dana en zijn dorpsgenoten erbij betrokken zijn. Intussen blijft het
contact met zijn vroegere chef, Derk de Jong, onverminderd. Wanneer Derk
onverwachts op het bureau in Delingen opduikt, volgt er een schokkende
ontdekking.
'In de lens gevangen' is het tweede deel in de serie uit Overijssel over
de gebeurtenissen rondom dierenarts Dana Rozenburg en rechercheur Oscar
Steenhoven. 'Een spoor van herkenning' is het eerste deel.
Het speurtalent van Dana en mysterie aan het eind zijn leuke elementen
De cover van dit 3e Dana-boek heeft een ander uiterlijk dan de eerste. Het heeft geen herkenningspunten helaas. Wel is de cover echt een mooie blikvanger. Van mij mag een serieboek wel iets van herkenning hebben, met de eerdere delen. Een kleine tip voor deel 3.
In de vertelperspectief van de 3e persoon lezen we opnieuw over stoere dierenarts Dana. Haar liefde voor dieren en medemens is groot. Daarnaast heeft ze neus voor mysteries en bijzonderheden. Of het haar gegund is in de liefde...is nog maar de vraag.
Zij zou hier langs komen. Hij wist namelijk waar ze was.
In de lens gevangen begint al heel spannend: "Hij wist dat ze langs zou lopen", later vinden ze haar lichaam. De toon is gezet. Dana schrikt en ook Job is in shock, Hoe kan dit nu? Het slachtoffer is de ex van Job. Na dit spannende proloog ligt er een ware uitdaging voor inspecteur Sacha. Want de dader moet snel gepakt worden.
Het proloog geeft al direct spanning in het kleine dorpje Leeze, een boerendorp in Overijssel, waar iedereen elkaar wel kent. En nieuws gaat snel. Er was al spanning en sensatie toen Willem de kerkklokken maakte. Na 75 jaar weerklinkt het geluid weer door het dorp. En nu met de dode vrouw staan de messen weer op scherp. Iedereen kent toch deze Wietske? Wie heeft dit op zijn geweten? De speurtocht naar de dader is lang, gezien ze meerdere vriendjes had. Een lastige taak voor het politieteam.
In de lens gevangen is een fijn geschreven misdaadverhaal, maar heeft veel personages. Dat valt echt op en daar moet je als lezer wel rekening mee houden. Anders zou het kunnen zijn, dat je even moet terugbladeren om te kijken wie het is. Eenmaal in het verhaal gekomen, ben je hier snel aan gewend en puzzel je snel mee met Sacha en Dana om uit te vogelen wie met die lens te maken heeft die op de cover staat. En wat er allemaal nog meer te voorschijn komt. Dat zijn thema's als ontrouw, chantagespelletjes, machtsmisbruik, familieverbanden en nog veel meer. Erg mooi verweven in het verhaal.
Conclusie
Ghislaine Frison heeft opnieuw een spannend verhaal geschreven. Door de hoeveelheid aan karakters wordt het soms wat complex. De omgeving en details worden mooi beschreven. De spanningsboog kruipt langzaam omhoog. Het is een fijn & spannend misdaadverhaal, met soms een oud-Hollands smaakje er aan. Dat komt voort uit de landelijke sfeer en toch spannende flow. Geen snelle actie, of veel bloedvergieten. Maar heerlijke speurtochten naar de whodonnit. Stap voor stap wordt de misdaad op gelost, met een heerlijke twist.
Zeker genoten van het verhaal.
Waardering 4 sterren.
Originaliteit: 4, Spanning: 4, Personages 3,5, ze worden goed beschreven, maar het zijn er wel veel, wat het soms complex maakt. Leesplezier: 3,5, Schrijfstijl: 3,5, Plot: 4.
Reacties
Een reactie posten