3 nieuwe debuut-titels van Nederlandse bodem

Steeds meer nieuwe NL-talenten in boekenland

1. Tinka Floor- Nasleep-uitgave oktober 2019

Iedereen heeft een geschiedenis.
De vijftienjarige Floris, die zijn verbannen, gewelddadige vader Alexander gaat zoeken. Zijn moeder Marthe, die jarenlang door Alexander is misbruikt en haar dochter en beste vrienden moet missen.
Jonkvrouw Jorinde, die landgoed Markenrode heeft geërfd nadat haar vader en broer in een oorlog zijn omgekomen. De mensen die Floris onderweg tegenkomt: de zussen Simona en Sophie, die hun overleden moeder missen en worstelen met jongens, familie en uithuwelijking, en Line, die op hun vaders boerderij letterlijk een hondenleven moet leiden.
De mensen die achterblijven en de mensen die in de tussentijd naar Markenrode komen.

Nasleep gaat over al die mensen, al hun achtergronden en geschiedenissen en hoe die doorwerken in hun nu. Het is een wreed verhaal, maar ook een lief verhaal over ouders en kinderen, broers en zussen, mannen en vrouwen, nature en nurture, erbij (willen) horen, vriendschap en liefde. In een middeleeuws aandoende wereld, maar met gevoelens van nu en alle tijden.

* Binnenkort op Birdy's Boeken blog!

Birdy's Boeken


2. Anne van Zwieten-Keerpunt-uitgave 21 november 2019

Wat doe je als je de waarheid, je eigen waarheid, moet herzien?
Drie vrouwen, de gescheiden Babette met zorgen om haar autistische zoon, de losbandige Carla en de naar bevestiging zoekende Juliette, die worstelt met haar traumatische jeugd. Drie veertigers met verschillende uitdagingen in het leven. Door hun uiteenlopende karakters en levensstijl lijken ze aanvankelijk geen raakvlakken te hebben. Toch is er wel degelijk een gemene deler.
dit feit brengt hen uit evenwicht en dwingt ze ieder tot een keuze.
Een verhaal over vriendschap, loyaliteit en loslaten

'Anne van Zwieten schreef met Keerpunt een roman waar veel vrouwen zich in zullen herkennen. De auteur heeft een fijn gevoel voor wat vrouwen bezighoudt en schrijft daarover in een vlotte, hedendaagse stijl.' Janine van der Kooij, redacteur.

* Binnenkort op Birdy's Boeken blog.


birdy's boeken


3. Nanda Roep- Leugens in de lente- Uitgave 20 februari 2020

Drie vrouwen, één ongeluk Manja is vroeg weduwe geworden en keert terug naar haar roots met haar jonge zoon. Ilya’s huwelijk blijkt niet te zijn wat ze dacht en die schok komt ze nauwelijks te boven... Ineke wil het liefste van alles de relatie met haar zoon en kleindochter herstellen. Op het eerste oog delen de vrouwen niets met elkaar, en toch delen ze álles.

‘De schrijfstijl van Nanda Roep is prettig en vlot leesbaar, alsof je met een vriendin op de bank zit te kletsen’ - Boekenbijlage.nl 

* Deze recensie volgt ook binnenkort.

Birdy's Boeken krijgt veel boeken aangeboden. Ik geniet daar zo van. Voor sommigen geldt dan even geduld te hebben, gezien ik het een plekje moet geven in de planning. Ik wil ieder boek dezelfde aandacht geven, die het verdient. Hou dit blog dus maar in de gaten.  

Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde
Birdy's Boeken


Reacties

Populaire posts van deze blog

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

Simone van der Vlugt- Schilderslief

De Camino - Anya Niewierra - De recensie