3 nieuwe titels van Nederlandse bodem

In februari komen er weer mooie NL-titels uit! 


Birdy's Boeken


Beste lezers,

Ik ben weer zulke mooie boeken aan het lezen, Zij komen in deze maand uit. Kijk je mee?

#1 Heleen Smit- Op het verkeerde moment- uitgave 20-02-2020

Je rijdt in een sneeuwstorm over een stil bosweggetje. Er ligt iets op de weg. Zou jij stoppen? 

Sophie Hofman doet het wel. Ze laat de geestelijk beperkte broer van haar ex achter in de auto en stapt uit om te kijken wat er op de weg ligt. Het blijkt een gewonde man te zijn. De man dwingt haar hem te helpen. Hij zuigt haar mee in een zaak waar bij haar rol verder gaat dan die van een toevallig slachtoffer.

*Gelezen voor de blogtour. Morgen volgt mijn recensie. Dus nog even spannend!


#2 Lidewij Martens - Ondergronds- uitgave 11 februari 2020


Dat Flo maar 1.56 meter lang is, maakt haar gedrevenheid als rechercheur alleen maar noodzakelijker. Maar zelfs zij tast in het duister als er op elk station van de binnenkort te openen Amsterdamse Noord/Zuidlijn een gruwelijke moord wordt gepleegd. Er lijkt een verband te bestaan, maar iedere aanwijzing leidt naar een andere dader. Kenden de slachtoffers elkaar? Flo begint te vermoeden dat iemand een heel gevaarlijk spel speelt waarbij ook zij, haar zoon en haar trouwe hond Hunter doelwit zijn…

Lidewij Martens schrijft in een directe, drijvende stijl die haar thrillers een filmachtige vaart geeft. Haar personages zijn krachtige, ietwat eigenaardige en maar al te menselijke mensen. Deze componenten en de unieke setting maken van 'Ondergronds' een uitzonderlijk goede en spannende thriller.  

*Nog in bezig, voor de leesclub van ThrillZone. 

#3 Jens Vern- De macht van K. - uitgave 27 februari 2020


Als de net afgestudeerde Tim Turner wordt ingelijfd door het prestigieuze IT-bedrijf The Keeler Company in Washington, weet hij niet wat hem overkomt. Hij krijgt een luxe appartement, een fantastisch salaris en maakt in korte tijd promotie. Maar dan ontmoet hij een mysterieuze man die zich De Vriend noemt, en die hem waarschuwt voor de duistere kant van het bedrijf. Tim besluit op onderzoek uit te gaan en al snel komt hij erachter dat er inderdaad dingen niet kloppen en dat er mensen verdwijnen.


Als Tim ontdekt dat ook hij gevaar loopt, weet hij met de hulp van De Vriend te ontsnappen en begint hij met een andere identiteit een nieuw leven in Den Haag. Daar lijkt hij veilig te zijn, tot hij Emily Green tegenkomt. Tim is diep onder de indruk van haar, maar Emily blijkt ook een vorig leven te hebben. Wie kun je vertrouwen als niets is wat het lijkt? En kun je in deze tijd ooit echt aan je verleden ontsnappen?

* Aan het lezen voor de #Hebbanbuzz, dwz voor Hebban, en uitgeverij Volt natuurlijk, waarbij er vele lezers tegelijk hetzelfde boek lezen en waarderen door korte updates te delen op social media met de hashtag #hebbanbuzz.

Ik heb er al reuze zin in, al deze mooie boeken te lezen, jij ook?
Binnenkort dus hier de recensies...so stay tuned!


Fijne dag & groeten,


Annette Overvoorde
Boekrecensente by Birdy's Boeken & Birdy's Kids blog 


Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie