Rachel Caine- Wolfhunter River


Recensie


Titel: Wolfhunter River
Auteur: Rachel Caine
Uitgeverij: Karakter uitgevers
Genre: Spanning/ Thriller
Uitgave: 27 Januari 2020


Birdy's BoekenAllereerst dank aan Karakter uitgevers voor dit recensie-exemplaar!


Beste lezers,

Wauw & Wauw. Wat een boek, wat een verhaal. Deze serie van Rachel Caine blijft je gewoon boeien en is reuzespannend, kijk je mee?

De auteur

Rachel Caine (1962) is een pseudoniem van Roxanne Longstreet Conrad, een auteur die al meer dan 50 boeken schreef, in verschillende genres, zowel onder deze als andere namen. Meestal betrof dat YA gothic horror, urban fantasy of sciencefiction. Killman Creek is de derde uit de serie met Gwen Proctor.

Wolfshunter River

Stillhouse Lake stond in het teken van "vluchten". Killman Creek had als grootste thema "terugvechten". In Wolfshunter River draait het om "hulp bieden".   

Het proloog gaat over de verdwijning van de kleine Ellie White. Zij wordt ontvoerd en de media schenkt hier veel aandacht aan. 

Gwen wordt gevraagd als gast in een talkshow op tv. Ze ziet het als een kans om haar naam te zuiveren. Helaas loopt dit gruwelijk uit de hand. Thuisgekomen krijgt ze een telefoontje, een vrouw uit Wolfhunter River vraagt haar hulp. Gwen krijgt wel vaker zulke telefoontjes, maar toch is er iets wat haar aandacht trekt. Sam, Gwen, Lanny en Connor reizen af naar het duistere Wolfhunter River. Het is maar voor een paar dagen, dus wat kan er mis gaan? En het Daniel Boone Nationale Forest is dichtbij voor een mooie boswandeling. 

Gwen biedt haar eenmalige hulp aan, om daarna snel weer naar huis af te reizen. Het is niet altijd veilig. Maar als ze naar de vrouw afreist, is deze overleden. Haar dochter zit er in shock naast. Het avontuur kan beginnen in het grimmige Wolfhunter River. 

"Het lijkt een oord dat de strijd tegen de verloedering al lang geleden heeft opgegeven"

Reeks vol actie, spanning en een plot die je niet ziet aankomen

Wie deze reeks van Rachel Caine volgt weet inmiddels dat de auteur heel wat in petto heeft, voor een verhaal wat heel eenvoudig lijkt. Simpel en eenvoudig ligt niet in het woorden boek van Caine. Zo'n eenvoudig stadje als Wolfhunter River, wat valt daar te beleven? Ik kan alvast verklappen: heel wat. Eenmaal aan het lezen, maakt het ook zeer lastig om even te stoppen. De details komen als een film aan je voorbij. Er komt ook steeds iets nieuws voorbij, wat gevaarlijke gevolgen hebben. Gwen & Co moeten steeds op hun hoede zijn, want wie kunnen ze eigenlijk vertrouwen? De spanningsboog blijkt veelal hoog gespannen. De cover is heel herkenbaar en trekt aan. De titels hebben iets met water: lake-creek-river. Ik ben daardoor al nieuwsgierig naar boek 4. 

Kan Rachel Caine de lezer opnieuw blijven verrassen?

Jazeker! Rachel Caine heeft het grote talent om de lezers direct aan het boek te binden. Haar jarenlange ervaring als auteur en meer dan 25 geschreven boeken, zitten verscholen in haar vlotte en zeer creatieve pen. De Caine-fan heeft de opzet van de Gwen-avonturen nu wel begrepen. Een rustig begin, een gebeurtenis die ieder doet stilstaan en daarna een actieverloop die niet meer stopt. Met daarbij een aantal geheimen die uitkomen. Met een einde waar alle losse draadjes verrassend samenkomen. Neemt zeker niet weg dat dit weer een knaller van een thriller is. Een geheel nieuw avontuur. Hier zijn de Caine-fans voor gekomen. Een boek van de hand van de maestro! 

Lanny & Connor meer naar de voorgrond

Naast Gwen die zich af vraagt, wat er met de dode vrouw is gebeurd, is er nu ook een leuke rol voor Lanny weggelegd. Het geeft haar wat lucht en energie. Zij helpt graag mee en voelt wel wat om de assistente te zijn voor Gwen. Dit geeft een verrassende ontwikkeling. Connor blijkt een goede speurder te zijn. Zo kan hij ook zijn steentje bijdragen, en doet ontdekkingen over het stoffige stadje waar ze zijn beland. Zijn speurneus en geheugen helpen hem uit een gevaarlijke situatie te komen. 

Wolfhunter River blaast je letterlijk van je stoel. Het is nu weer wachten..op deel 4. Want het Gwen-spel is nog niet uitgespeeld! 

Dit boek is genieten. Zo wil ik ze lezen, graag nog veel meer! 

Waardering:  5+

Ja, als je zo geniet van een boek wat helemaal klopt. Ok, aan het eind zie je mogelijk 1 onwaarschijnlijkheid. Dat is Caine vergeven. Want dit boek is genieten, zo wil ik ze lezen, graag nog veel meer!

Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde
Birdy's Boeken     


Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Thriller Recensie: Loes den Hollander - Geloof mij nooit.

De Camino - Anya Niewierra - De recensie