Nieuw: Lieneke Dijkzeul - Een vorm van verraad

Binnenkort


Titel: Een vorm van verraad
Auteur: Lieneke Dijkzeul
Uitgeverij: Ambo Anthos
Genre: Spanning/ Thriller
Uitgave: 8 Maart 2020 


Allereerst bedankt Uitgeverij Ambo Anthos, voor dit mooie boek.

Birdy's Boeken
Beste lezers,

De postman had het maar weer druk in de week van 28 februari. In een mooie witte envelop...zat daar een donker zwartcover-boek. Deze auteur kan erg mooi schrijven. Wat een knaller van een cover heeft dit boek. Ik ben al nieuwsgierig, jij ook? 

De auteur

Lieneke Dijkzeul (1950) schrijft kinderboeken, thrillers en scenario’s. Met De stille zonde  deed zij in 2006 haar intrede als thrillerauteur, het boek werd onthaald als een ‘droomdebuut’. Dit eerste deel in een reeks met rechercheur Paul Vegter werd ook genomineerd voor de Diamanten Kogel. Haar tweede thriller Koude lente werd zo mogelijk nog positiever ontvangen en werd in 2008 genomineerd voor De Gouden Strop. De geur van regen  is het derde deel in de Vegter-reeks en werd genomineerd voor de Diamanten Kogel 2010.

De inhoud

In Een vorm van verraad keren we terug bij inspecteur Paul Vegter. Een paar dagen voor zijn huwelijk ontvangt hij een dreigbrief met de boodschap: IK GA IETS RECHTZETTEN KLOOTZAK. Thuis blijkt er een tweede brief te zijn bezorgd, waarin zijn aanstaande vrouw – en collega – Renée wordt bedreigd. Ze maken zich zorgen, maar hebben geen enkel aanknopingspunt.

De dreiging wordt reëel wanneer er op een nacht een aanslag op het huis van Paul en Renée wordt gepleegd, die hen verbijsterd achterlaat. Ze krijgen bewaking en werken verder aan de zaak van een kind dat onder verdachte omstandigheden van een balkon is gevallen.

Op hun trouwdag verlaten ze net het stadhuis – door een erehaag van collega’s in uniform – als er vanuit een rijdende auto een automatisch wapen op hen wordt gericht.

Binnenkort de recensie op dit blog!

Hartelijke groeten,
Annette Overvoorde


Birdy's Boeken

Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie