T.M Logan -29 Seconden

Recensie


Titel: 29 Seconden
Auteur: T.M. Logan
Uitgeverij: Ambo Anthos
Genre: Spanning/ Thriller
Uitgave: Januari 202029 seconden


Beste lezers,

Al eerder las ik een thriller van T.M. Logan.  Zijn eerdere boek heet leugens. Zijn nieuwe boek is uitgebracht in het Engels onder de titel The Holiday. Wat jammer nou, dat het (nog) niet in NL te lezen is. Want ik lees zulke mooie recensies, in Engels dan.  En nu is daar 29 seconden. Kom snel, want de tijd dringt!

De auteur

Tim Logan, bekend onder de auteursnaam T.M. Logan, werd geboren in Berkshire en studeerde in Londen en Cardiff voordat hij journalist van de nationale krant werd. Hij schrijft momenteel fulltime en woont in Nottinghamshire met zijn vrouw en twee kinderen.

Zijn debuutthriller Leugens (2017) verkocht meer dan 350.000 exemplaren en was een van de bestverkopende e-books van Amazon in 2017. Samen met zijn tweede op zichzelf staande thriller, 29 Seconden (2018), worden zijn boeken nu in een dozijn landen over de hele wereld gepubliceerd waaronder de VS, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Portugal, Polen, Hongarije, Servië, Roemenië en Nederland.

Nieuwtje: Zijn volgende thriller The Holiday vindt plaats tijdens een zinderende zomervakantie in het zuiden van Frankrijk, aangezien vier beste vrienden de vakantie van hun leven zien veranderen in een nachtmerrie van wantrouwen, verraad en moord. De vakantie is in Engeland al gepubliceerd. 

De inhoud

Sarah werkt al 2 jaar op de faculteit en worstelt met haar baan als professor aan de universiteit. Ze verwacht nu toch wel een vaste aanstelling, maar helaas. De beroemde tv-presentator en tv-persoonlijkheid Alan Hawthorne zwaait er de scepter en hij heeft het op Sarah voorzien; hij intimideert haar en steelt haar ideeën. Ze voelt zich steeds verder in het nauw gedreven.


Dan komt er hulp uit onverwachte hoek. Hij doet Sarah een aanbod waarmee al haar problemen als sneeuw voor de zon zouden verdwijnen. Al wat nodig is, is een telefoontje van 29 seconden. Makkelijk toch? Of niet? 

De elementen

De cover valt direct op, als hij voorbij komt op social media. Ambo Anthos bedacht een ludieke actie, waarbij het ebook een aantal keer, wel 29 seconden lang, zou open staan, voor een free download. Een recensie plaatsen was de tegenprestatie. Wauw! 

Auteur Logan zet de 32-jarige Sarah centraal in dit boek, wat is opgebouwd uit 4 delen. In zijn debuutthriller "leugens" lazen we over hoofdkarakter Joe en zijn vertrouwensband met zijn vrouw Mel, besmet met smoesjes en leugens. Logan gebruikte in Leugens de grens tussen feit en fictie als centraal thema. Hij wil graag geloofwaardige personages neerzetten, maar ook de lezer verrassen als zij er achter komen hoe het verhaal nu echt in elkaar zit. Zo ook in deze 2e Logan-thriller. Het is een psychologisch verhaal die de grenzen op zoekt tussen goed en kwaad. 

Op zoek naar de grens tussen goed en kwaad 

Logan houdt van sterke karakters. Sarah Haywood wordt het niet makkelijk gemaakt door Alan Howthorne. Hij is een echte verleider en houdt er bijzondere (#Metoo) praktijken op na, die erg vrouw-onvriendelijk zijn. Om krultenen van te krijgen. Als vrouw van deze tijd zou je denken dat Sarah hier toch wel iets op vindt. Toch laat ze zich flink in een hoekje duwen. Wil je daar überhaupt nog werken, Sarah? ...denk je als lezer. Gaat ze hier nog iets aan doen? Is dit wel mogelijk? En wanneer? 

29 seconden en toch wat aan de late kant

Gelukkig heeft Sarah uiteindelijk een bot om mee te slaan. Ze hoeft alleen maar een nummer te bellen. Het kost maar 29 seconden. Deze actie komt wat laat op gang en grenst aan het toelaatbare. Het is al richting einde van het boek, dat ik enige spanning kan opvangen. Deze loopt langzaam op. Logan zie ik al smullen van de reacties van zijn lezers. Want het loopt richting einde geheel anders dan verwacht. Voor mij was het toen al te laat, helaas. Het duurde mij te lang, voordat Sarah uit haar beklemmende situatie kwam. 

Conclusie

29 seconden heeft de potentie om een mooi boek te zijn. Met actuele thema's. Hoofdkarakter Sarah is een kanjer. Een eerlijke harde werker. Alan is achterbaks en een verleider. En hij weet dit. Tja, en hoe dan verder? Het lijkt vechten tegen de bierkaai. Maar Logan wil de lezer verrassen, alleen kwam dit voor mij iets te laat, waardoor mijn aandacht wat verslapte richting einde. Toch ben ik nieuwsgierig naar zijn volgende boek The Holiday. Zijn schrijfstijl is gewoon prima, maar houdt het plot dan ook simpel. 

Waardering  3,5 sterren.

Originaliteit: 4 , Spanning 2,5, Leesplezier: 3, Schrijfstijl: 4, plot: 3, Einde: 3, Cover: 5

Tim Logan schrijft met een fijne schrijfstijl en wil de lezer graag verrassen met de plot. 

Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde
Birdy's Boeken


      Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie