Claudia Vanzegbroeck- Kerst op afstand- recensie kerstverhaal

 Recensie

Titel: Kerst op afstand 
Auteur: Claudia Vanzegbroeck
Uitgeverij: Books & Butterflies
Genre: Kerst/ Feelgood
Uitgave: December 2020

Met dank aan uitgeverij Books & Butterflies, voor dit leuke korte kerstverhaal.
Beste lezers,

Heerlijk al die kerstverhalen. Al zit je thuis alleen, het geeft toch een fijn gevoel. En dat is mooi.

Kijk mee!

Ik wilde een vriendje die mij zou dwingen naar buiten te komen. Een dier met veel energie dat me kon helpen om mee te bewegen. Het virus had de hele bevolking in zijn greep en als alleenstaande vrouw van vijfentwintig was het niet eenvoudig om deze eenzame tijden te overleven.


Het verhaal over liefde voor een hond

Chloe is 25 jaar. Ze werkt als freelance copywriter. Ze zoekt en zoekt op internet naar een lieve viervoeter. Het is Corina-tijd. Tijd doorbrengen met haar ouders zit er nu niet in. Verder heeft ze geen familie of vrienden. Als ze de lieve snuit en ogen van hondje Miele tegenkomt, is ze direct verkocht. Eenmaal bij het asiel aangekomen, gaat haar hartje sneller kloppen. Is dit alleen vanwege Miele?

Je leest het in Kerst op Afstand.

Mijn mening

Auteur Claudia Vanzegbroeck was voor mij, voor dit korte kerstverhaal van 56 bladzijdes, geheel onbekend. Het zou erg mooi zijn als zij meer verhalen gaat schrijven voor uitgeverij Books & Butterflies. Dan ga ik er zeker van genieten. Zij schrijft het verhaal in een zeer prettige flow.

De cover ziet er geweldig leuk uit. In mooi paarse tinten. met 2 mensen die elkaar liefdevol vast houden. Een klein hondje zit er naast. De titel heeft betrekking op een van de thema's, namelijk Covid. Alles moet op afstand, en met een mondkapje voor. Toch weet Chloe het gezellig te maken, zodat ze toch van kerst kan genieten. En dat is een mooi voorbeeld voor velen.

De stijl van Claudia Vanzegbroeck is zeer prettig. Op een prettige en vrolijke toon schrijft zij een mooi verhaal. Over kerst, eenzaamheid, Covid en natuurlijk over de liefde. Je zit snel in het verhaal en voelt je al snel in de kerststemming. 

Richting einde wordt het heel even serieus. Dat is goed te begrijpen. Covid heeft iedereen gewoon goed in zijn greep. Maar de liefde overwint alles.

Dit verhaal geeft de (eenzame) mensen weer een sprankje hoop, veel gezelligheid en vooral veel liefde. Dichtbij op of afstand!

~Liefde overwint de Covid en de eenzaamheid!~

Waardering  4 sterren.

Zeer leuk verhaal om alvast in de kerstemming te komen!

 

Hartelijke groetjes,

Annette Overvoorde
Birdy's Boeken blog


Reacties

Populaire posts van deze blog

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

Simone van der Vlugt- Schilderslief

De Camino - Anya Niewierra - De recensie