December Readings- The end of the year 2020

 Beste lezers,

Wat is dat jaar omgevlogen. Het was economisch geen fijn jaar, maar het lezen kon gewoon doorgaan. Dus kijk, naar de maand december. Zaten er mooie boekentips tussen? Neem een kijkje!

Kerstthema: 

* Kerstbundel- ALL I want for Christmas

* Kerstverhalen 3x van Hamley Books

* Claudia Vanzegbroeck- Kerst op afstand

* Dani van Doorn- Het wonder op Monroe Street

Allemaal mooie kerstverhalen, om heerlijk in de stemming te komen. Samen op of afstand. 

Overig thema

* Marieke Nijkamp - Zelfs als we zwijgen

Een mooie Young Adult, over een LARP-spel, een vriendengroep die langzaam uiteen valt. De LBHTI-community, verdriet, liefde en nog veel meer. Door de veelheid aan thema's raak je soms de weg even kwijt. Wel mooi dat er aandacht wordt geschonken aan de diversiteit. Maar helaas viel het boek mij tegen. Ik raakte in de mist.

* Rutger Slump- Hoofdstuk 

Rutger is gelukkig met vriendin en kinderen. Hij heeft een drukke baan en ook nog mooie hobbies. Als hij zijn dochtertje uit het bedje wil halen, hoort hij een hard geluid en zakt hij in elkaar. Een herseninfarct. Rutger vertelt wat hij meemaakt tijdens de revalidatie en wat zeker anders kan in de zorg. Niet opgeven is zijn motto! 

* Zazie Norden-Wis de geschiedenis zonder geschiedenis

Zazie heeft op haar 21e verjaardag haar boek uitgebracht. Stel je voor, dat elke 60 jaar, de jaartelling opnieuw begint. Hoe komt dat eigenlijk? Als je begint met lezen kom je gelijk in een spannend jeugdverhaal terecht. Zo leuk!

* Esther van der Ham- Carrousel

Het 5e serieboek van de familie van Emma en Marjolein al weer. We zijn weer een aantal jaren verder en Sven, de zoon van Emma staat nu in de spotlights. Het gaat niet zo lekker met zijn huwelijk, dat uiteindelijk tot een scheiding uitloopt. Op zijn werk gaat het moeizaam en op schoolreis is zijn dochter verdwenen. Wat nu?   

* Frederik Baas- De druppel

Natuurlijk vertelt iedere auteur zijn verhaal op eigen manier. Maar je hebt er echte verhalenvertellers bij. Waarbij het lijkt alsof het zo de pen uit loopt. Dat heb ik ook met Frederik Baas, wat een alias is van Jan van Mersbergen. 

* Anja Feliers- Carte Blanche 

Een nieuw een mooi verhaal van psychologe Kathleen Verlinden. Ook in dit verhaal komt het verleden aan bod. Wat valt er te ontdekken? Of is het een valkuil?  Feliers gebruikt een zeer fijne schrijfstijl. Je wilt alleen maar doorlezen!

Dit was december 2020, op naar een mooi en nieuw leesjaar!

Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde
Birdy's Boeken blog


Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Thriller Recensie: Loes den Hollander - Geloof mij nooit.

De Camino - Anya Niewierra - De recensie