Recensie 3x kerstverhalen van Hamley Books

Recensie

Uitgeverij: Hamley Books
Genre: kerst/ Feelgood
Uitgave: December 2020
Beste lezers,

Hamley Books heeft het mooie initiatief genomen om een aantal dagen voor kerst een aantal mooie korte kerstverhalen te publiceren. Het zijn free downloads, dus gratis voor iedereen. Te lezen op je ipad, gsm of ereader. De pc kan ook. Hoe mooi is dat met de kerst!   

In totaal zijn er 10 ebooks te lezen. Per dag komt er een verhaaltje bij. Je vind de downloads hier.  

Ik zal er 3 bespreken en mijn mening geven, kijk mee!

1. Kerstgemis- Monica Haak-⭐⭐⭐⭐

Sofie is 15 jaar en woont bij haar oma en opa in Oostenrijk. Broertje Tommy van 10 jaar woont er ook. Het is kersttijd, maar Sofie heeft er dit jaar geen zin in. De pijn die ze voelt is te hevig. Ze mist haar ouders zo erg. Hoe moet dat nu deze kerst?

*Monica Haak kan zo heerlijk alles verwoorden. Je zit zo in het korte verhaal. Je voelt mee met Sofie. Wat een prachtig einde.

Ook al is het kerstgemis er tijd, je bent nooit alleen.

2. Het standbeeld- Latoya Morris- ⭐⭐⭐⭐⭐

Kerst is niet aan Rick besteed. Met zijn 18 jaar heeft hij er schoon genoeg van.  Hij heeft wel wat beters te doen met zijn vrienden chillen is veel leuker. Hij neemt een besluit en vertrekt van huis. Onderweg ontmoet hij Hans. Samen met Hans maakt hij een wandeling langs de kerstgezelligheid. Dat ziet er toch wel leuk uit!

*Latoya Morris kan verhalen schrijven waar je u tegen zegt. Ze schrijft een levensecht verhaal. Als puber wil je natuurlijk bij je vrienden zijn, toch? Op 1 momentje dacht ik "Oh nee toch?". Het was ..tja, ik vertel niets meer. Lees het maar!

Met wat hulp zie je de dingen heel anders!

3. De heilige eik- Bram Baptiste- ⭐⭐⭐⭐

In een vroegere tijd leeft Anna. Haar broer is stamhoofd. Hij heeft de dertig dapperste mannen uit zijn dorp geselecteerd om te gaan strijden. Ze zingen een lied en leggen een offer, op een goede afloop. Karel de Grote kent geen genade als ze opgepakt worden. Zodra het stamhoofd is vertrokken verandert de sfeer. Hoe loopt dit af?

*Bram Baptiste flits ons naar een eerdere tijd. De heilige eik gaat om een stamhoofd, offers en vuur. Dat is wel wat anders dan een gezellig kerstdiner anno 2020. je zit zo in het verhaal, dat je graag meer wil lezen!

Wonderen gebeuren, ook in vroegere tijd!

Dat waren 3 mooie kerstnovellen. Korte verhalen die je raken!

Hiermee wens ik iedereen een fijne kerst en mooie dagen toe.
Al is het thuis in je eigen bubbel. 

Proost op al het goeds!

Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde
Birdy's Boeken blog    
 Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Thriller Recensie: Loes den Hollander - Geloof mij nooit.

De Camino - Anya Niewierra - De recensie