November Readings op Birdy's Boeken blog
Beste lezers,

Wat vliegt de tijd! Bijna kerst en dan is er weer een heel jaar om. Een heel bijzonder en gek jaar, boordevol virussen, lockdowns en ook veel lezen. 

Kijk mee, naar de maand november!

Welke boeken las ik in deze maand?

- Barbara de Smedt- Alleen- ⭐⭐⭐⭐⭐

Dit is zo een spannend verhaal en zit zo goed in elkaar, dat ik bijna 6 sterren wilde geven. Het verhaal draait om Julie en Oscar. Zij kennen elkaar van vroeger. De flashbacks maken alles goed duidelijk. Dan raakt Julie zwanger en is ze nergens meer te vinden. Waar is Julie? En vinden ze haar op tijd?

- Loes den Hollander- Wacht maar -⭐⭐⭐⭐+half

Loes heeft dit verhaal gebaseerd op haar eigen ervaringen na haar herseninfarct. Dat gegeven geeft je als lezer al een beetje de bibbers. Die bibbers krijgt ook Franka als zij wakker wordt in het ziekenhuis. Na een herseninfarct te hebben gekregen. Haar man doet vreemd. Kan hij niet met de situatie omgaan, of is het iets anders? 

- Rene Appel- Overschot- ⭐⭐⭐+half

Overschot draait om Arend en zijn gezin. Door zijn zoon draait zijn brein overuren. Wat heeft hij nu weer uitgehaald? Moeder Maud heeft een grote mantel der liefde en wil alles een beetje wegstoppen. Maar Ferry is geen puber meer, en kan toch zeker wel de juiste beslissingen nemen? Of niet? 

- Arnaldur Indridason- Boven Water -Leesclub bij: De perfecte Buren- ⭐⭐⭐⭐+ half

In Boven Water gaan we terug in de tijd. Er is een meisje uit het water gehaald een jonge dichter vond eerst haar popje en toen zag hij ook een lichaam. Hij is er kapot van. In het "nu" heeft Konrad het druk met een ouder echtpaar. Zij vragen zijn hulp, bij een vermiste kleindochter. Wordt zij gevonden?  

- Nina Verheij- Geheugenspel- ⭐⭐⭐⭐+half

Dit is het vervolg op "Fatale keuzes". Emily krijgt te maken met een nieuwe zaak. Een vermoorde taxichauffeur. Dit brengt haar terug naar haar jeugd. Als kind moest ook zij haar vader verliezen. De man die toen berecht is blijkt de dader niet te zijn. Wie dan wel?  Het "geheugenspel" kan beginnen. 

Vijf mooie boekentitels gingen door mijn handen. Erg mooie verhalen en stuk voor stuk weer anders. De verhalen van de Hamley-Family ( uitgeverij Hamley Books) weet mij steeds weer te verrasssen. De boeken van Indridason stellen nooit teleur. Daar ben ik al lang fan van. Het verhaal van loes den Hollander was erg indrukwekkend en ook vol emotie. Tevens een beetje dubbel, na Loes haar eigen ervaring. 

Het zal je niet ontgaan zijn, dat ik het boek "Alleen" van Barbara de Smedt, de mooiste thriller vind, van de maand November. Dus Chapeau! 

Kortom, alle 5 zijn het voor mij dikke aanraders voor uren leesplezier. Dus kies een mooie titel en geniet!

Hartelijke groet,

Annette Overvoorde
Birdy's Boeken blog 

                                     

 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie