Dani van Doorn- Het wonder op Monroe Street- Recensie kerstverhaal

Recensie

Titel: Het wonder op Monroe Street:
Auteur: Dani van Doorn
Uitgeverij: Van Driel Publishing
Genre: Kerst/ Feelgood
Uitgave: December 2020

Met dank aan de uitgeverij, voor dit mooie ebook. 

 ~Magie & liefde is all you need!~Beste Lezers,

De tijd voor kerst is altijd gezellig. Zelfs als je alleen zit kan je met de tv of radio in de kerstsfeer komen. Dani van Doorn heeft een heerlijke kerstnovelle geschreven. Dat is een korter verhaal, dan een heel boek. Maar niet minder mooi. Kijk mee.

De auteur Dani van Doorn

Auteur van het romantische genre en kinderboeken. Schrijft voor Van Driel Publishing, Ellessy, Uitgeverij Eigenzinnig, MLB, Brevier, Marken en haar eigen uitgeverijtje Joy Books. Audioboeken bij Luistereffect. Dani schrijft met plezier hedendaagse romans en chicklits, maar nog liever historische feelgoods die zich afspelen in Nederland of Engeland. Een schrijfuitstapje naar een ander land sluit ze ook niet uit. Ze is dol op romantiek en voegt graag een dosis humor aan haar verhalen toe. Daarnaast houdt ze van het uitpluizen van de geschiedenis om de details van het dagelijks leven in haar romans te kunnen verwerken.

In 2019 stond Dani van Doorn met Jacht op een schat op de shortlist voor de Valentijnprijs voor het beste Nederlandstalige romantische boek. Titels: Kinderboeken: Scooter Oma, Avontuur met staartjes, In de val.

Het verhaal in kerstsfeer

"Alles is degelijk aan Bart. Hij is precies goed, maar hij ziet mij totaal niet staan en is wat stijf". Zij woont in Brooklyn en heet Nathalie Haven.  

Als Nathalie van haar werk vertrekt, om naar huis te gaan, ziet ze Bart staan met een paraplu. Brutaal als ze is, gooit ze haar eigen plu in de prullenbak en rent naar Bart. "Mag ik met je meelopen, mijn plu is stuk: zegt Nathalie tegen Bart. Het is donker, het sneeuwt en het is de dag voor kerst.

De magische touch is een mooi element

Het is de start van het kerst verhaal : "Het wonder op Monroe Street". In de vertelperspectief van de ik-persoon lezen we over Nathalie. Zij vindt haar collega Bart wel interessant. Zij is grafisch ontwerper en hij is de IT-er van de firma. 

De brutale vraag van Nathalie zet heel wat in werking. De bus naar huis zit overvol, ook die erna komt. Bart stelt voor een stukje te gaan lopen. Onderweg ontpopt zich een mengeling van magie, het verhaal van Scrooge, geven om je medemens en een vleug van liefde. 

Auteur Dani van Doorn heeft gevoel voor het schrijven van feelgood. Als lezer zit je direct in het kerstverhaal van Nathalie, met magische elementen. 
Geweldig leuk!

Waardering  5 sterren. 

Wat een heerlijk verhaal. Een waar kerstverhaal. Een dikke aanrader.


Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde
Birdy's Boeken 


 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie