Sanne Hillemans- De actrice in mij


Recensie


Titel: De actrice in mij
Auteur: Sanne Hillemans
Uitgeverij: Sunny Hill Books
Genre: Feelgood/ New Adult
Uitgave: 29 september 2019~De actrice in mij is een mooie feelgood, met veel romantiek en een klein donker randje.~

Beste lezers,

Op 29 september ligt hij in de winkel: De actrice in mij. Deze heeft een mooie cover met glossy-look. De sierlijke letters trekken de aandacht. Kijk je mee?

Over de auteur


Sanne Hillemans schreef als tiener al veel verhalen. Ze houdt van verhalen die complex zijn. ( door haar studie psychologie?), waarbij personages zo in de knoop zitten, dat het een uitdaging is om ze eruit te halen. Waarbij de lagen schil voor schil afgepeld worden en waarbij de zaken niet zwart-wit zijn. 

Sinds 2017 geeft Sanne haar werk uit via Sunny Hill Books, haar eigen uitgeverij. Kijk op haar website voor een overzicht van al haar boeken en om haar debuutroman Voor altijd twintig gratis te downloaden.

Het verhaal over de glamour-wereld van Lindsey

Lindsey Lanning is een van de succesvolste actrices van deze tijd. Haar imago is belangrijk. Ze houdt haar privéleven liever voor haar zelf. Ze heeft veel nachtelijke avontuurtjes, totdat ze Nick ontmoet. Het liefst houdt Lindsey de charmante advocaat op afstand, maar naarmate ze elkaar vaker zien, brokkelt haar stevig opgebouwde muur stukje bij beetje af en leert Nick wie Lindsey is. De échte Lindsey, niet de glimlachende actrice die ze laat zien als er camera’s in de buurt zijn.

Welk geheim gaat er schuil achter haar façade en is hun prille relatie sterk genoeg om te overleven als het verleden het heden inhaalt?

Het masker van Lindsey en de romantische scene's zijn belangrijke elementen

De cover is bijzonder, een blonde dame in de spotlights. Haar achterkant is zichtbaar, kan ze haar ware gezicht wel laten zien?

In de vertelperspectief van de ik-persoon, lezen we over Lindsey en haar succesvolle carrière als bekend actrice en L.A. Haar imago staat voorop. Dit maakt haar erg egocentrisch en arrogant voor de buitenwereld. Met die houding weet ze precies wat ze wil. Als ze Nick ontmoet, raakt ze in vuur en vlam. Dit wil ze eigenlijk niet. Iets in haar zorgt er voor dat ze alleen maar naar Nick kan blijven kijken. Hij doet wat met Lindsey.

Dat hij wat met Lindsey doet, blijkt wel uit de lange tot zeer lange romantische  bedscènes, die met name in de eerste helft van het boek plaatsvinden. Daardoor komt de rest van het boek, niet erg tot zijn recht. Het verhaal blijft helaas wat oppervlakkig. En had wat meer "bite" mogen hebben. Net als Circus Cesaria, waar ik van genoten heb. 

Conclusie

De actrice in mij, is een romantisch verhaal met de glamour-Lindsey in de hoofdrol. Zij wordt op al haar wenken bedient. Maar heeft ook haar donkere zijde. En die laat ze liever niet aan iemand zien. Totdat ze Nick tegen komt. De romantische bedscenes hebben de overhand, wat ik erg jammer vindt van het verhaal. Want er is meer aan de hand met Lindsey, maar dit blijft wat oppervlakkig.   

Waardering 3 sterren

Originaliteit: 4
De info op de cover, geeft een zeer origineel verhaal. 
Leesplezier: 3 
Het verhaal leest echt heel prettig, de eindeloze bedscènes minder. Het verhaal werd onder gesneeuwd. 
Spanning: 2 
Enige spanning, of diepgang in het verhaal, gezien het verleden van Lindsey, kwam niet / te laat op gang.
Plot: 2,5
Ik had er meer van verwacht cq anders uitgedacht. Als tip: beste Sanne had versie 1 maar gewoon gehouden. Zie nawoord van het boek. Dit heeft meer bite. Met meer gebeurtenissen, die mooi aansluiten. Ook gezien je vorige boeken, lag mijn verwachting op een ander level. En op meer diepgang.


Hartelijke groeten

Annette Overvoorde
Birdy's Boeken
Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie