Camilla Sten- De verdwenen Stad

Recensie


Titel: De verdwenen stad
Auteur: Camilla Sten
Uitgeverij: Karakter Uitgevers BV
Genre: Thriller 

Uitgave: 21 augustus 2019
Birdy's Boeken

Beste lezers,

Het is mysterieus, een beetje creepy. En jam ook daar houd ik wel van. De naam van de auteur..deed ergens een belletje rinkelen, en dat is wel grappig. Want haar moeder is ook auteur. Kijk snel mee, naar spannende boek en wie weet haal ik jou wel over de streep om het snel te gaan lezen!


¶Ik wrijf over mijn armen en probeer de rillingen die over mijn rug lopen te negeren. Toch ben ik me er plotseling van bewust dat de school maar vijftig meter verder op staat, aan de overkant van het plein.Met open deuren als een gapende mond. Ik verbeeld het me. Waarschijnlijk hoor ik mijn eigen ademhaling. ¶

Over de auteur


Camilla Sten (1992) is de grootste Zweedse belofte van dit moment. Ze studeert momenteel psychologie en tegelijkertijd publiceert ze met grote regelmaat in verschillende Zweedse dagbladen. Camilla is bekend om haar betrokkenheid bij tal van maatschappelijke vraagstukken. Samen met haar moeder – de bekende auteur Viveca Sten – schreef ze een aantal succesvolle thrillerseries. In 2016 publiceerde ze haar eerste roman.

Het verhaal vol spanning en mysterie

Toen:
In de jaren '50 verdwijnen er bijna 800 inwoners. De gehele populatie van Silvertjarn. Het is een groot mysterie waar iedereen is gebleven. 

Nu:
Alice heeft al jaren een groot interesse en fascinatie voor de wonderbaarlijke gebeurtenis van toen. Haar grootmoeder vertelde er vele verhalen over. Nu Alice 20 jaar is, wil ze hier graag een documentaire van maken. Samen met een groep vrienden vertrekt ze naar dit spookstadje. Wat treft ze daar aan?

De spooky elementen zijn mooi gedaan

De cover is heel intrigerend. Camilla Sten is mij niet bekend, maar haar moeder Viveca Sten wel. Van de voorkant is zeker werk gemaakt. Huisjes, een kerk en wortels die overal overheen woekeren, geeft een lugubere blik. Wat wordt daar verborgen gehouden?

Het begin maakt al spannend, een totaal lege stad en dan een plein met een grote ontdekking. Wauw, kippenvel, de toon is gezet. De verdwenen stad is een zeer interessant verhaal en bestaat uit 3 verhaallijnen. De belangrijkste is die van Alice, in de vertelperspectief van 1e persoon lezen we over haar. Zij mag eindelijk haar grote droom waarmaken: de stad bezoeken waarvan alle inwoners zomaar plots verdwenen. 

Camilla Sten mag zeker blijven doorschrijven, deze thriller leest erg prettig en heeft spooky elementen. Door de ik-perspectief zit je dichtbij Alice en wat zij hoopt te ontdekken. De sfeer is al snel grimmig, beetje creepy zelfs. Als lezer ga je al snel mee puzzelen, al is het een beetje vreemd te noemen, dat er nu nooit iemand eerder naar dit stadje is afgereisd. Om nader onderzoek te doen. Daarnaast kan de lezer zelf ook de mogelijkheden af gaan waar de personen zijn gebleven. Neemt niet weg dat dit een super spannend verhaal is, met echte schrikmomenten, waar ik er graag meer van lees. 

Conclusie

De verdwenen stad is een zeer spannend en soms creepy thriller. Met zinderende momenten en een verrassende plottwisten. En een fenomenaal einde.

Waardering: 4,5 sterren.  

Absoluut genoten, maar er zat een tikje voorspelbaarheid in. Wat kan gebeuren als je meerdere thrillers achter elkaar leest, en het lijkt als of je daar dan een grote speurneus van krijgt!

Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde
Birdy's Boeken
   


 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie