Rachel Caine- Stillhouse Lake

Recensie


Titel: Rachel Caine
Titel: Stillhouse Lake
Uitgeverij: Karakter Uitgevers BV
Genre: Thriller
Uitgave: 15 juli 2019

Allereerst bedankt uitgeverij Karakter, voor dit mooie boek.


~~Stillhouse Lake is een sensationele heerlijke thriller, die vraagt om meer.~~ Birdy's Boeken.Birdy's Boeken Stillhouse Lake

   

Beste lezers,

Soms zie je een boek, lijkt het een mustread, ruikt het als een mustread, leest het ook als een mustread. En ja, waarom heb je dit gevoel soms wat meer met buitenlandse auteurs? Ook al schrijven de NL-auteurs ook echt mooie boeken. Ik kan het antwoord niet geven, maar dit is een boek om zeker te onthouden. Daarnaast schreef de auteur al meer dan 50 boeken, misschien het dat. Kijk je mee?

De auteur


Rachel Caine (1962) is een pseudoniem van Roxanne Longstreet Conrad, een auteur die al meer dan 50 boeken schreef, in verschillende genres, zowel onder deze als andere namen. Meestal betrof dat YA gothic horror, urban fantasy of sciencefiction. 

¶"Mam?" Dat was Brady van acht, die op de achterbank zat. "Mam, wat is er aan de hand? Is dat ons huis"? Hij klonk opgewonden. "Staat het in brand?"¶

Alles om je kinderen te beschermen 

Gina is een introverte vrouw en gelukkig getrouwd met Melvin. Haar man is altijd druk met werk en hobby's. Zij zorgt voor de 2 kinderen. Als ze op een middag na het boodschappen doen thuis komt, mag ze haar huis niet in. Er is een stuk afgezet met linten en een auto is hun huis ingereden. Zo lijkt het. De politie heeft een vreemde ontdekking gedaan en ze worden op afstand gehouden. Wat is er zo gruwelijk, dat ze niet door mag lopen?

Wat als jou man een seriemoordenaar blijkt te zijn?

Het is 4 jaar later en Gwen, die eerder Gina heette, heeft haar intrek genomen met haar kids in het afgelegen stadje Stillhouse Lake in |Tennesee. Ver weg van haar ex-man, die een seriemoordenaar bleek te zijn. Toch blijkt ze nog steeds belaagt te worden door stalkers en internettrollen. Die er flinke lol aan beleven. Zeker als er in de buurt een dood meisje wordt gevonden, volgt er wat commotie. Maar Gwen doet er alles aan om haar kinderen te beschermen van het kwaad. 

De emoties zijn voelbaar   

De cover is pakkend en ook wel grimmig. In het donker vaart er een roeiboot. In de optrekkende mist vaart hij weg. Wie is daar, in die boot? 

Gina die later als Gwen door het leven gaat, vertelt haar verhaal. In de vertelperspectief van 1e persoon ga je direct met haar emoties mee, als ze haar huis vol politiemensen aantreft. Zij deden daarvoor een zeer nare ontdekking. Haar wereld staat te schudden, de aarde trilt. De toon is gelijk gezet. En de spanning zwelt aan. Wat heeft haar eigen man wel niet op zijn kerfstok staan? Vertrekken is het enige waar ze aan kan denken. Haar kinderen moeten toch zeker veilig zijn. In Stillhouse Lake, een zeer besloten gemeenschap, denkt ze deze plek te hebben gevonden. Het is er afgelegen en rustig.

Grimmig en afgelegen

De grimmige cover en en een plek heerlijk zo afgelegen en rustig zijn de meest ideale ingrediënten voor een spannende thriller. Dat dacht auteur Rachel Caine ook. Zij trekt je vanaf het eerste blad het verhaal in, over Gwen, dat inmiddels uit 4 verschillende serieboeken bestaat. Maar dit deel is zeker los te lezen. De introverte Gina ontpopt zich door de jaren heen als een stoere moeder Gwen, een mini-Lara-Croft, die maar 1 missie heeft. En dat zijn haar kinderen beschermen tegen haar ex-man en de trollen. 

De ontwikkeling die personage Gwen door moet maken is triest, maar ook mooi om te zien. Ze laat zich zeker niet kisten en is daarom gelijk al mijn favoriet. De andere personages die op het toneel verschijnen worden goed neergezet. Caine heeft een zeer fijne schrijfstijl dat het lezen tot een spannend feestje maakt. Alles gaat levensecht aan de lezer voorbij. 

Conclusie

Stillhouse Lake is de eerste uit een meeslepende dramaserie over Gwen, In dit eerste deel komt ze er achter dat haar man een seriemoordenaar is. De focus ligt niet zozeer op de moordenaar, maar dit maal op de vrouw van de dader. Het is Gwen waar het allemaal om draait, met daarbij de publieke opinie die tegenwoordig al snel aanwezig is.  Stillhouse Lake gaat over misdaad, vluchten en beschermen. De publieke opinie doet ook mee en is mogelijk wat feller in de VS dan hier. Het lijkt een waar kat en muisspel, waarbij de muis al is veroordeeld voordat de kaas is opgegeten. 

Rachel Caine heeft het talent om de lezer direct in te pakken met een heftige gebeurtenis en laat daarna de spanning niet meer zakken. Het is alsof je er zelf bij bent. De personages zijn geloofwaardig, de sfeer is grimmig, en de schrijfstijl is zeer prettig. Het enige puntje van kritiek, is met dit boek: wanneer volgt boek 2?

Waardering: 5 sterren.

Dit boek is een thriller zoals het hoort te zijn. En heeft dan ook alle ingrediënten voor een ware mustread. En dat einde vraagt om meer! 


Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde
Birdy's Boeken     

  
  

                                         


Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie