Marion van de Coolwijk- Kwade trouw

RecensieTitel:Kwade trouw
Auteur:Marion van de Coolwijk
Uitgeverij:Karakter Uitgevers BV
Genre: Thriller
Uitgave: 28 augustus 2019Allereerst bedankt, uitgeverij Karakter voor dit mooie boek!

 Kwade trouwBeste lezers,

Deze auteur ken ik nog niet qua schrijfstijl, en dus was ik blij verrast met dit boek. Ook de cover valt direct op. Welke "Kwade trouw zit er achter verscholen? De kaft doet redelijk onschuldig aan. Hoe ver gaat een moeder om haar kind te helpen? Kijk snel mee!

De auteur:

Marion van de Coolwijk is een Nederlandse schrijfster en docent. Ze debuteerde in 1989 met Het praathoedje en schreef sindsdien meer dan 200 boeken voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Ook is ze auteur van de succesvolle MZZLmeiden-serie, gericht op tieners. In augustus 2016 debuteerde ze met haar eerste boek voor volwassenen: de thriller Mangelvrouw. Daarna volgde Mannenjacht en Over en uit.

Naast haar werk als auteur heeft Van de Coolwijk een eigen onderwijs-adviesbureau en tekstbureau gericht op kinderen.

Het ver ga je voor je eigen zoon?

Vera, bijna 40 jaar, is werkzaam in een verpleeghuis. Ze heeft 1 zoon, Jonas, die veel in de problemen zit. Ze maakt zich veel zorgen om hem. Dat zou deels verholpen kunnen zijn, als ze trouwt voor haar 40e verjaardag. Dan krijgt ze een erfenis. Na deze datum vervalt dit. Vera is best eenzaam en stort zich dan op kop haar werk. De zorg voor mevrouw Kanter neemt ze graag op zich. Dan verschijnt er een knappe verschijning die haar lachend aankijkt. Het is de zoon van mevrouw Kanter en Vera krijgt een sprankje hoop.

Het bedrog en de misleiding zorgen voor een waar kat en muisspel!

De cover laat een gezicht zien van een dame met rode lippenstift en een witte voile. Haar houding doet wat vertwijfelend aan. De titel: "kwade trouw" past goed bij het verhaal. Er is zeker iemand die het foute pad bewandeld.

Marion van de Coolwijk, bekend van de kinderboeken en thrillers zoals "Mangelvrouw" neemt ons mee naar de ouderenzorg. Vera is daar werkzaam. De fijne schrijfstijl heeft iets weg van de thrillers van Jet van Vuuren. Al schrijft Van de Coolwijk met veel details over dagelijkse handelingen, zoals koffie zetten met een cupje, of het gebruik van 2 druppels afwasmiddel voor een sopje. Dat is prima, maar waar de lezer meer nieuwsgierig naar is, is spanning en plottwisten. 

Kwade trouw is een boeiende roman vol tegenslag en misleiding. In een rustig tempo lezen we over Vera en hoe zij omgaat met haar zoon. Als alleenstaande moeder is dat best zwaar. Soms drijft hij haar tot het uiterste. En vervaagt de grens tussen goed en kwaad.  

Het boek heeft een goede opbouw, met een grote plottwist aan het einde. En dat is mooi gedaan.

Waardering: 3,5 sterren. 

Dat is het cijfer 7, een mooie waardering. Mooi verhaal, soms teveel details,  geen super hoge spanningsboog, maar wel ......grote misleiding! 

Origineel: 4
Spanning: 3
Plot: 3
Schrijfstijl: 4    


Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde
Birdy's BoekenReacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie