Het reservaat deel 2: De verleiding- Liselotte Stavorinus

Recensie


Titel: De verleiding, Het reservaat, deel 2
Auteur: Liselotte Stavorinus
Uitgeverij: De crime Compagnie
Genre: psychologische thriller 
Uitgave: 27 september 2019

Allereerst bedankt, uitgeverij De crime Compagnie, voor het toezenden en mogen proeflezen van dit spannende boek.


~~De Verleiding is opnieuw een heerlijke thriller vol Gooische vrouwen, rijke mannen, mysterieuze achterkamertjes en grote geheimen die het daglicht niet kunnen verdragen.~~
Birdy's Boeken
Beste lezers,

Als groot fan van spanning en intriges las ik eerder Het reservaat. Zoals ik al schreef in de recensie van deel 1, een boek met alle ingrediënten voor een heerlijke thriller. En wat heb ik ervan genoten. Nu kwam deel 2. Ik stond al te popelen, van ongeduld. Voldeed het aan mijn verwachtingen? Lees snel verder.


¶De teleurstelling in de ogen van zijn vader was altijd aanwezig. Hij was er inmiddels aan gewend. Maar dit jaar zou kerstmis anders zijn. Hij had goed nieuws en merkte tot zijn verbazing, dat hij er oprecht naar uit keek, om naar huis te gaan.¶

De auteur

Liselotte Stavorinus (1967) studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde en Culturele Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Na het afronden van haar studie werkte ze als tekstschrijver en communicatie-adviseur. 
Met Het reservaat  (2013) maakte Stavorinus haar thrillerdebuut. Deze vrouwenthriller gaat over een in een chique villawijk wonende vriendengroep, die verstrikt raakt in een web van list en bedrog. 

Het verhaal heeft mooie karakters

Hoofdpersoon is Edward van Vrijberghe de Koning, lid van een rijke familie uit het Gooi. Zijn ouders hebben een riante Gooische villa in de bosrijke omgeving van Blaricum. Hij heeft een broer Charles en een zus Lexie. Allen succesvol in hun leven. Voor Edward verliep zijn carrière iets anders, na 1 jaar studie koos hij voor de fotografie. Tot grote teleurstelling van zijn ouders. Dit is toch niet, wat zij voor hem in gedachte hadden. Nu hij genomineerd is voor de World-Press-Photo, breekt er een spannende tijd aan. Is zijn foto de winnende foto? Wat vindt zijn vader hiervan? Dan loopt hij Robert Ambrosius tegen het lijf. Die heeft hij eerder ook eens ontmoet. De succesvolle zakenman Ambrosius is onder de indruk van zijn foto's en heeft een bijzondere opdracht voor hem. Is dit puur om de kwaliteit van Edward zijn werk, of zijn er meer belangen in het spel? En wat heeft de prachtig mooie vrouw van Ambrosius hier mee te maken? 


Slinkse praktijken, invloedrijke personages en grote geheimen zijn opvallende elementen

De cover ziet er prachtig uit, het is mijn kleur pink. En I love it. Zijn het de spijlen van een bed, daar op de voorkant? Dat zou zomaar kunnen want het is een spannend verhaal met een heerlijk romantisch sausje.   

Wat leuk is, dat het een vervolg-deel is op Het reservaat. In dezelfde stijl en omgeving. Dan wel met andere karakters en een ander meeslepend relaas, dat je het hele boek zal bezighouden. De schrijfstijl is heel prettig. In de vertelperspectief van de 3e persoon, lezen we over Edward en Ambrosius. In de weelde van het Gooische leven, met al zijn bijzonderheden, machtige invloedrijke personen en slinkse praktijken. Onder het mom van een brede glimlach is er veel mogelijk, zo blijkt. Het is wat cliché, maar het leest zo heerlijk weg. Ambrosius neemt Edward helemaal mee in zijn wereld. Je ziet dat Edward hier ook erg van geniet, maar alles heeft ook zo zijn keerzijden. 

En voordat je dat beseft, is het te laat en zit je verstrikt in De verleiding!   

Conclusie: een heerlijk boek

Het reservaat 2, De verleiding  is opnieuw een heerlijke thriller vol Gooische vrouwen, rijke mannen, mysterieuze achterkamertjes en grote geheimen die het daglicht niet kunnen verdragen. 
Wat mooi is, het gaat opnieuw over "vertrouwen hebben" en dit flink beschamen. Over elkaar verleiden en misleiden en niet meer terug kunnen.

Liselotte Stavorinus schreef hiermee opnieuw een heerlijk spannend en meeslepend verhaal, over winnen en verliezen. Is het je lot of zijn er andere belangen? Ik verklap niets meer, je leest het allemaal in het meeslepende boek: De verleiding. Voor heerlijke uurtjes vol leesplezier. 


Klik hier, Voor de recensie, van Het reservaat,deel 1. 

Waardering: 4 dikke Birdy-sterren.

Hartelijke groeten,Annette Overvoorde
Birdy's Boeken  

Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Thriller Recensie: Loes den Hollander - Geloof mij nooit.

De Camino - Anya Niewierra - De recensie