Nieuw in de boekwinkel: de spionagethriller Argylle

Scoop of twist? Wat was er eerst? De film of het boek? Wat weet jij van Argylle? 


Het boek Argylle verscheen op 4 januari en de gelijknamige film ging eerder deze week in première. Zowel de film als het boek hebben hun eigen verhaallijn en vullen elkaar hierdoor op unieke manier aan.

De identiteit van Argylle-auteur Elly Conway bleek twee mensen te zijn. 


De identiteit van de mysterieuze spionageschrijver Elly Conway is door de Telegraph ontmaskerd als twee personen: Terry Hayes, de Australische romanschrijver en scenarioschrijver die vooral bekend is van I Am Pilgrim (Bantam), en Tammy Cohen, de Britse auteur van psychologische thrillers, waaronder When She Was slecht en ze vallen allemaal (beide Black Swan). 

In 2021 zei filmmaker Matthew Vaughn dat zijn spionagefilm "Argylle" geïnspireerd was door een ongepubliceerde thriller van Conway. Maar er werden geen andere details onthuld over de identiteit van Conway, aangezien de officiële Instagram-pagina van de auteur niets plaatste en alleen haar agent, Eric Reid, volgde. Op de website van Penguin stond simpelweg: “Ze woont in de Verenigde Staten en werkt momenteel aan het volgende deel in de serie.” Vaughn zelf, JK Rowling en zelfs Taylor Swift behoorden tot degenen waarvan werd beweerd dat ze de 'echte' Conway waren.

Het zou niet het boek van de film worden, maar een boek dat de heldin van de film had kunnen schrijven, een van haar spionagethrillers met CIA-agent Aubrey Argylle.

The Telegraph meldde dat Vaughn Hayes had gevraagd een begeleidende roman te schrijven bij de film "Argylle". Het zou niet het boek van de film worden, maar een boek dat de heldin van de film had kunnen schrijven, een van haar spionagethrillers met CIA-agent Aubrey Argylle.
Hayes legde het idee voor aan zijn uitgever, Bill Scott-Kerr, van Transworld, die het een geweldig idee vond. Hayes werkte echter nog steeds aan The Year of the Locust, dus stelde Scott-Kerr voor om een co-auteur voor Argylle, Cohen, aan te nemen.

De film werd op vrijdag (2 februari) uitgebracht, met in de hoofdrol Bryce Dallas Howard als de spionageschrijver "Elly Conway" die in de echte wereld van spionage wordt getrokken wanneer de plots van haar boeken iets te dicht bij de activiteiten van een sinister ondergronds syndicaat komen" . Henry Cavill en Dua Lipa spelen ook de hoofdrol. 

Argylle is uitgegeven bij uitgeverij A.W. Bruna. De cover ziet er al prachtig uit. Hier heb ik al reuze zin in! 

groetjes, Annette

Reacties

Populaire posts van deze blog

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

Simone van der Vlugt- Schilderslief

De Camino - Anya Niewierra - De recensie