Boekverfilming: Trent Dalton- Boy swallows universe

 
Trent Dalton, geboren op 23 april 1979 in Queensland, is de auteur van Boy Swallows Universe. Dalton verbleef in zijn vroege jeugd bij zijn moeder en stiefvader. Beide verkochten drugs en moesten een tijd naar de gevangenis. Hij had dus geen makkelijke jeugd. Net als Eli uit het boek, wat semi-autobiografisch is. Na demiddelbare school studeerde Dalton journalistiek. In 2018 publiceerde hij Boy Swallows Universe, zijn tweede boek- maar eerdte roman. Deze verscheen op de longlist van de Miles Franklin Award in 2019. In 2022 werden de filmrechten verkocht aan Netflix en kwam er ook een toneelstuk. In 2020 publiceerde Dalton zijn tweede roman  (Al die schitterende hemels). en in 2023 zijn derde ( Lola in the mirror), die hier in Nederland nog moet volgen.

Semi-autobiografisch verhaal

Brisbane, 1985: een verdwenen vader, een broertje dat weigert te praten, een junkiemoeder, een heroïne dealende stiefvader en een ex-gedetineerde en crimineel als oppas. Eli Bell heeft het niet getroffen met de omgeving waarin hij op moet groeien. Toch staat hij open en vrolijk in het leven, en probeert hij een goed mens te zijn in een krankzinnige wereld. Maar het lot zorgt steeds voor nieuwe problemen, met Tytus Broz, de legendarische drugsdealer, voorop. Dan wordt zijn moeder gearresteerd, moet hij bij zijn onbekende vader aankloppen, komt hij opnieuw oog in oog te staan met de criminelen die zijn wereld overhoop gooiden, en wordt hij ook nog eens verliefd op het meisje van zijn dromen.

Prachtig verhaal

De cover van het boek is al erg bijzonder. Het valt goed op. De titel vind ik mooi gekozen, maar beter klinken in het Engels. 

Het verhaal is werkelijk prachtig. Binnen no-time zit je er helemaal in. De flow neemt je helemaal mee.. ., het verhaal intrigeert en houd je bezig. Personage Eli krijgt het zwaar; opgroeiend in een gezin vol criminaliteit. Hij probeert zijn weg daarin te vinden. Wat best lastig is, gezien hij een eerlijk jochie is. Hij zou het liefst de wereld in iets moois veranderen. Dat gaat niet zomaar, helaas. 

Genoten van dit verhaal!

⭐️⭐️⭐️⭐️


Groetjes Annette 
Birdy's Boeken 


Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

De Camino - Anya Niewierra - De recensie

Thriller Recensie: Loes den Hollander - Geloof mij nooit.