Aan het lezen en bijna uit; De vrouw die vergat te leven -Corine Hartman

Aan het verder-lezen

Titel: De vrouw die vergat te leven

Auteur: Corine Hartman

Uitgeverij: Cargo

Genre: Cosy Crime/ mysterie

Uitgave: Februari 2023

Met dank aan uitgeverij Cargo.
Dit mooie en ook spannende boek kwam uit in februari 2023. Op 16 februari om precies te zijn. Het is het derde boek uit de Eva Romeijn-serie. Een serie die zich afspeelt in de Achterhoek. Mijn geliefde vakantiestek. Ik hou ook erg van de boeken van Corine Hartman. Dit is ontstaan na het lezen van de Ijsselserie. Ik las "Een vlaag van waanzin" en dit verhaal kwam onder mijn huid te zitten. Auteur Corine Hartman kan het zo mooi verwoorden en ook "in beeld" brengen, zo dat je het voor je eigen ogen ziet gebeuren. 

De vrouw die vergat te leven was al voor een derde gelezen, of mogelijk zelfs voor de helft, toen ik ziek werd. En chemo-kuren moest ondergaan. Mijn leeswerk bleef liggen en mijn planning dus ook. Ik had niet gedacht ziek te worden. Wie wel, zou je zeggen. Ik heb helaas veel moeten 'laten' tijdens die periode. Nu ben ik er weer en moet reïntegreren. Stapje voor stapje. Dit derde boek met Eva Romeijn is nu bijna uit. Het is een heel fijn boek om te lezen. Korte hoofdstukken met kleine speldenprikjes die wijzen naar een oplossing van het moordmysterie. Het is echt genieten!

De inhoud

Een inwoner van het pittoreske Vorden wordt dood gevonden in een afgelegen boerderij. Een natuurlijke dood, wordt gezegd. Als Eva een paar weken later tijdens een wandeling bij Wijngoed Kranenburg stuit op het lichaam van een andere dorpsbewoner, wordt ook deze dood niet onderzocht door de politie. Maar Eva denkt er het hare van en gaat op onderzoek uit. Waarover ging de ruzie eigenlijk die de twee mannen eerder hadden? En spelen de plannen voor een luxe golfresort een rol bij hun dood?

Eva kampt met haar onvermogen te schilderen, bovendien is haar beste vriendin ongeneeslijk ziek, en een nieuwe liefde blijkt allesbehalve zaligmakend. Het weerhoudt de eigenzinnige Eva er niet van om vastberaden op zoek te gaan naar de waarheid. Maar iemand lijkt dit koste wat kost te willen voorkomen.

Binnenkort lees je hier mijn recensie!


Groetjes Annette 

Birdy's Boeken 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

Simone van der Vlugt- Schilderslief

De Camino - Anya Niewierra - De recensie