Recensie: Corine Hartman - De dochter die goed wilde doen -Eva deel 3

 Recensie

Titel: De dochter die goed wilde doen, Eva-serie-deel 3

Auteur: Corine Hartman

Uitgeverij: Cargo

Genre: Mysterie/ Cosy Crime

Uitgave: 22 februari 2024

Met dank aan de auteur zelf, voor dit vooruitlees-exemplaar.
Corine Hartman is een NL-auteur waar je niet omheen kan. Zij schrijft levensechte mysterie-verhalen die zeer meeslepend zijn. Het feit dat ik haar nu twee keer heb ontmoet EN gezien het om de Achterhoek-mysteries gaat, het gebied waar ik zo van hou inclusief het stadje Vorden, geven dit leesavontuur een heel extra randje.

De auteur


Corine Hartman is de ware Queen of Dutch mysteries. Zij werd met name bekend met haar thrillerserie rondom Jessica Haider. Ze werd vaak genomineerd en won ook diverse awards  

De Eva-serie deel 3


Kunstschilder Eva Romeijn, 59 jaar, is nog steeds verdrietig om een groot verlies. De interesse in het schilderen  lijkt te zijn weggezakt. Dan ontmoet ze Amelie,  ze is wat angstig en beweert dat ze wordt gevolgd. Mag ze een poosje bij Eva blijven? Iedereen in Vorden kent Amelie Verhaegen, dochter van de directeur van een miljoenenbedrijf in huishoudelijke artikelen. Op haar negende is ze ontvoerd, na betaling van losgeld kwam ze heelhuids thuis. Haar vader verdween en haar moeder stierf. 
Voor dit trauma heeft ze soms nog hulp nodig. In de kliniek. Als daar een verpleegster dood wordt aangetroffen, en later een tweede dode, moet Eva wel even nadenken. Natuurlijk wil ze Amelie vertrouwen, maar ze heeft ook met haar vrienden rekening te houden. 

De elementen


De cover van deze derde aflevering, ziet er prachtig uit. Menig lezer zal met grote nieuwsgierigheid in dit verhaal willen beginnen. 

In dit deel met Eva Romeijn in de hoofdrol, komen vele eerdere elementen samen. Het moederschap, een kinderwens, vriendschap en afscheid nemen. 

Een bijzondere gast


Corine Hartman gebruikt een bijzondere schrijfstijl. Het is fijn te lezen, meeslepend en ook innemend. Met veel gevoel geschreven. Menig schrijver zal dit verhaal als een film aan zich voorbij zien komen. Persoonlijk vond ik dit het beste stuk van de drie. Mogelijk door de terugkomende thema's, maar ook de sterke karakters die hierin verwerkt zijn. Eva krijgt een bijzondere gast, het is de 17-jarige Amelie. Dit geeft een nieuw draadje, maar ook een echte nieuwe dimensie. Het zal menig Hartman-fan doen denken aan een eerdere karakter: Faye van Laar. 

Amelie is getraumatiseerd door haar jeugd. Tot op heden heeft ze daar nog last van. Ze is op zoek naar warmte en liefde. In Eva ziet ze haar voorbeeld. Eva vindt dit in haar hart wel best. Als een soort van surrogaatmoeder neemt ze Amelie een tijdje in huis. Zelfs Does de hond is direct vertrouwd met de komst van Amelie. Echter, de Hartman-kenners weten al op voorhand, dat de zaken anders zijn als dat ze er uit zien. 

Wat opvalt aan deze serie is het bijzonder sterke proloog. Vervolgens lezen we over Eva en haar leven na het drama uit boek 2. Ze moet verder maar vindt het erg lastig. De komst van Amelie geeft haar weer vrolijkheid. Amelie is eigenlijk op zoek. Ze hoopt iets te vinden. Deze zoektocht houdt de lezer erg in zijn greep. De onderhuidse spanning stijgt trapsgewijs. Na twee derde van het boek komt er een kantelpunt. Ook voor Eva, haar vrienden en zelfs de bijenkas waar ze in beginsel zo trots op is. Met dit verhaal komt haar pijn naar boven en ook haar grote verlangen. Op een manier zijn Eva en Amelie met elkaar verbonden. Dat is erg mooi verwerkt in dit derde deel van de super-sterke-Eva- serie.  

Conclusie 

Corine Hartman heeft zich overtroffen met dit deel drie over hoofdkarakter Eva. Dit nog-niet- laatste deel van deze serie pakt de lezer direct. Als een magneet word je aangetrokken, om te bepalen hoe dit zal gaan aflopen. De mooie kastelen, landgoederen en zeker ook het witte gebouw van Hotel Bakker komt als een film voorbij. Het nodigt uit om hier direct naar toe te reizen. Naast deze beeldende schrijfstijl, wordt de lezer ook getracteerd op een aantal facetten van kunst en schilderijen. Dit alles past bijzonder goed in dit super innemende Eva-verhaal. 

Waardering ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️


Dit verhaal heeft mij positief verrast. De onderliggende spanning, dat er iets moest gaan gebeuren en/ of iets niet pluis was, hield mij totaal gevangen. De bijenkas was heel spannend en de hond Does een mooie toevoeging. Het einde was explosief!

Ook deze cosy crime smaakt naar meer...van Corine Hartman!! 

Groetjes Annette 
Birdy's Boeken 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

De Camino - Anya Niewierra - De recensie

Thriller Recensie: Loes den Hollander - Geloof mij nooit.