Meet & Greet: Susan Smit

Voor de boeklancering van het nieuwste boek van Susan Smit, mocht ik, op woensdagavond 28 februari een retaildiner, bijwonen in Muiden. Kijk mee.


Een retaildiner is een soort van auteursdiner, met als genodigden een aantal boekverkopers. Op deze wijze kunnen we daarna de klanten enthousiast maken voor het boek. 

Willemijn


Op een leuke locatie in Muiden werden we om 18.30 uur verwacht. Aan de overkant van het water keek het Muiderslot onze kant op. Een zeer mooie plek dus. We waren met drie collega's: Renate, Audrey van Boekhandel van Atten in Berkel, en ik van Boekhandel van Atten te Pijnacker. Het was een leuk ontvangst; auteur Susan Smit en 2 personen van de uitgeverij heette ons van harte welkom. Het gezelschap bestond deze keer uit bijna alleen maar dames. Boekhandel-dames. Hoe leuk en apart ook. 
Met een heerlijk drankje in de hand mengden we ons met de aanwezigen. Dat gaf leuke gesprekken. Niet lang daarna namen we plaats en kregen wij het voorgerecht voorgeschoteld. Een zalmbom, met hollandse garnalen. We kletsen wat af en maakten kennis met een boekhandel in Ermelo en een in Bussum. Daar kwam het hoofdgerecht. Een soort stoofpotje met krieltjes en zoete aardappel en wortel. Heerlijk!


Susan Smit in de verte, links.

Het was zeer gezellig. Ook interessant hoe andere boekwinkels dingen oppakken en of ze wel actief op sociaal media zaten, was ook een onderwerp apart. 


Audrey & Renate

Genoeg gekletst, want daar kwam het toetje. Halverwege het toetje nam Susan Smit plaats voor de bar, samen met de interview meneer van uitgeverij Lebowski. 

Ijs met chocolade

"Hoelang deed je over het boek?", nou, zei de auteur, na een lange periode van research en een grote stapel aan boeken cq naslag over het onderwerp, kon ik januari 2023 eindelijk starten. 


Isadora Duncan, geboren als op 26 mei 1877, Angela Isadora Duncan, was een Amerikaanse danseres. Ze wordt beschouwd als een van de grondleggers van de moderne dans. Vanaf haar 22ˢᵗᵉ woonde ze in West-Europa en de Sovjet-Unie. Als kind wees ze het klassieke ballet al af.

Ze werd verliefd op de Britse toneelspeler en toneelregisseur Edward Gordon Craig, met wie ze in 1906 dochter Deirdre kreeg. Isadora verbleef tijdens haar zwangerschap en geboorte in Villa Maria in Noordwijk aan Zee.

Ook Susan Smit woonde in Noordwijk. Met name hierdoor ging ze graven in het leven van Isadora, met name de tijd in Noordwijk vond ze erg interessant. 
Het signeren kon beginnen. Zo leuk!! 

Groepskiekje!! ❤️

Het was echt geweldig leuk en gezellig. Susan Smit kan alles zo mooi vertellen; je krijgt dan ook direct zin in het boek. 

Bedankt OverAmstel & Lebowski. Voor dit mooie uitje.

Groetjes Annette 
Birdy's Boeken 


Reacties

Populaire posts van deze blog

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

Simone van der Vlugt- Schilderslief

De Camino - Anya Niewierra - De recensie