Recensie: Corine Hartman- De vrouw die vergat te leven- Eva serie deel 2

Recensie

Titel: De vrouw die vergat te leven

Auteur: Corine Hartman

Uitgeverij: Cargo

Genre: Mysterie/ Cosy Crime

Uitgave: 2023

Met dank aan uitgeverij Cargo, voor dit recensie-exemplaar.
Deze recensie Is even blijven liggen, helaas. In april werd ik ernstig ziek en wist toen niet hoe dit zich ontwikkelde. Boeken en planning bleven helaas liggen. Dat is niet fijn en zo hoort het zeker niet te gaan. Momenteel ben ik aan het reïntegreren en dus pak ik de draad weer op. Want lezen en bloggen doe ik graag!!

De Achterhoek-serie

De vrouw die vergat te leven, is de tweede in de serie met Eva Romeijn in de hoofdrol . Zij is een vlotte vijftiger en houdt van kunst en schilderen. Haar eerste werken mochten schitteren in de galerie van Winant en Annemarie. Dat is nu alweer jaren geleden en Annemarie en Eva zijn dikke vriendinnen geworden. 

Eva geeft graag schilderles. Met een klein groepje gaat ze van start. Het is een gemengd gezelschap en hebben er reuze zin in. Dan hoort Eva twee mannen flink tegen elkaar tekeer gaan. Niet veel later wordt een van hen dood gevonden. Als er een tweede dode wordt gevonden, wordt het speurtalent van Eva flink aangewakkerd. De nieuwsgierigheid overwint en ze gaat op onderzoek uit. Dan komt dit nieuwe moordmysterie goed op gang en de spanningsboog stijgt. 

Verborgen geheimen

De aardige bewoners van Vorden blijken heel wat geheimen te verbergen. Zo blijkt. Al woont Eva toch alweer heel wat jaartjes in de Achterhoek, toch is ze bijna sprakeloos als ze bepaalde ontdekkingen doet. Het verleden wordt hiermee weer opgerakeld, tot grote frustratie van velen. 

Het principe van een Cosy Crime is geen supersnelle acties, maar een geleidelijke opbouw. Met soms die trage, sluimerende spanning. Je voelt dat er iets niet klopt, maar kan er je vinger niet op leggen. Ondertussen drinken mensen kopjes thee of wijn met elkaar om de onderlinge band te versterken. Zo ook hier. 

Beeldend & filmisch geschreven

Naast het moordmysterie gebeurt er ook veel rondom Eva haar privéleven. Dat geeft veel verdriet. Auteur Corine Hartman gebruikt zo een fijne schrijfstijl, dat je graag door leest. Het is zeer beeldend geschreven en ook intens qua gevoel. Soms komt Eva haar verdriet naar boven, van eerdere situaties. Zij heeft namelijk al veel meegemaakt. 

Conclusie

'De vrouw die vergat te leven' is een zeer interessant en complex moordmysterie. De lezer leert meer kanten van Eva Romeijn kennen, als ook die van haar vrienden. De rustige opbouw zorgt voor een duidelijke start. Toch weet de fijne schrijfstijl en de onderhuidse spanning de lezer direct te vangen. Langzaam aan, stap voor stap, wordt het moordraadsel opgelost. De lezer puzzelt heerlijk mee!

Waardering ⭐️⭐️⭐️⭐️

Zeer mooie mustread. Een echte Cosy Crime, met een proloog wat je aan het eind nog een keertje door moet nemen. Om te begrijpen hoe het zit. Zeer goed gedaan.

Groetjes Annette 
Birdy's Boeken Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

De Camino - Anya Niewierra - De recensie

Thriller Recensie: Loes den Hollander - Geloof mij nooit.