Terugblik Meet & Greet: Isa Hoes & Merlijn Kamerling -> Je bent niet alleen

Een mooi moment met 2 mooie mensen Isa hoes en Merlijn Kamerling & hun nieuwe boek
Op 19 mei 2022 was ik met buuf op de Libelle Zomerweek 2022. Het was geweldig leuk en ook wel wat nattig. Bij het uitstappen uit de bus die pendelde van station Hoofddorp naar Het festivalterrein, ging de douche al direct aan. Een regen en hagelbui stortte werkelijk neer. We hoopten dat de bus iets naar de ingang zou rijden, maar helaas. Dus daar ging mijn haar/kapsel. Dus let daar vooral niet op, als je naar de foto kijkt:) Ik had nog zo mijn best gedaan.

We konden deelnemen aan 2 workshops en hadden niet meer verwacht om Isa Hoes en haar zoon te gaan zien. Maar bij binnenkomst in de grote hal, zaten zij nog gezellig op de bank wat na te kletsen. En mocht ik gezellig met ze op de foto. Met een dikke smile en een gesigneerd boek gingen wij daarna weer verder. Het was een flitsbezoekje, maar ik gaf nog aan dat ik boekblogger was en er een mooie recensie van zou schrijven. "Wel eerlijk blijven he" zei Merlijn tegen mij. Jazeker, gaf ik aan. Dat komt helemaal goed.  

Er was niet veel tijd voor een extra gesprekje. Natuurlijk was ik blij om ze zo toch te mogen treffen. Lucky me.

Over Merlijn Kamerling

Merlijn Kamerling (1998) groeide op in het dorpje Zevenhoven, waar hij tot zijn tiende met zijn ouders Antonie Kamerling en Isa Hoes en zijn zusje Vlinder woonde. Na de tragische dood van zijn vader, verhuisden Merlijn, Vlinder en Isa terug naar Amsterdam. Nu ik je zie is zijn eerste boek.

Over Isa Hoes

Isa Hoes is actrice en schrijfster. Ze volgde de Toneelacademie van Maastricht en werd bekend door haar rol van Myriam in de soap Goede Tijden, Slechte Tijden. Ook speelde ze grote rollen in Medisch Centrum West, Vrouwenvleugel, Rozengeur & Wodkalime, All Stars en de toneelstukken De Minnaar, Nachtmoeder, Volmaakt Geluk en Verlies, naar het boek van Nicci French. 

Over haar leven met Antonie Kamerling, die leed aan depressiviteit en in 2010 een einde aan zijn leven maakte, schreef Isa Hoes het boek Toen ik je zag. Samen met Barry Atsma schreef zij Doordraven en overeind blijven.

Je bent niet alleen, het boek

In hun eerste gezamenlijke boek Je bent niet alleen beschrijven moeder Isa Hoes en zoon Merlijn Kamerling hoe het is om te rouwen om iemand die heel dicht bij je stond. Zo dichtbij dat door het wegvallen van die persoon je leven totaal anders wordt. In het geval van Isa en Merlijn was die persoon een echtgenoot en vader, Antonie Kamerling, maar dit boek is herkenbaar voor iedereen die een broer, zus, kind, ouder of partner verloren heeft. Isa en Merlijn reiken handvatten aan om met zulk intens verdriet om te gaan. Ze beschrijven hoe zij hun grote verlies hebben moeten verwerken. Ze gaan in op de verschillende fases van rouw, hoe je dicht bij jezelf kunt blijven, hoe je grenzen aan kunt geven, hoe je je voorbereidt op de klappen die nog gaan komen, hoe je het verstikkende verdriet niet de overhand laat krijgen, maar ook hoe je leert er niet voor weg te lopen.

In het boek staan zij ook de omgeving van een rouwende bij. Hoe kun je het beste handelen als een familielid, vriend of collega een naaste verliest? Wat zou je kunnen zeggen en voor welke adviezen of opmerkingen is het nog te vroeg? Ze vertellen over de waardevolle betekenis van kleine gebaren en het averechtse effect dat grote gebaren kunnen hebben, al zijn ze nog zo goedbedoeld. Zelfs de mensen die absoluut niet met het verdriet van een ander om kunnen gaan, weten na het lezen van dit boek hoe ze toch een waardevolle bijdrage aan iemands rouwproces kunnen leveren. Want soms is het zwijgzaam bereiden van een simpele maaltijd ruim voldoende om te laten weten: je bent niet alleen.
Dankjewel Bruna mevrouw! 

Deze aardige Bruna mevrouw hielp ons bij het aanschaffen van het boek. Ze maakte ook nog de foto's met ons vieren. Buuf incluis. Ik bedankte haar voor de goede lieve zorgen en dat we zomaar even tussendoor op de foto mochten, terwijl het half uurtje al klaar was. Zo lief, al die mensen voor- en ook achter de schermen die zo een mooie dag mogelijk maken!
Het boek Je bent niet alleen, is onder andere verkrijgbaar via je lokale boekhandel en via www.libris.nl. Soms heb je het dan al binnen 1 dag! 


Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde
Birdy's Boeken


 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

De Camino - Anya Niewierra - De recensie

Thriller Recensie: Loes den Hollander - Geloof mij nooit.