It's D-Day for AMALIA!

Jaa, per vandaag 16 november ligt hij in de winkel. Amalia,  geschreven door Claudia de Breij. In een mooie lijn van gewoonten mocht zij dit mooie boek gaan schrijven. 

Wij, medewerkers van boekhandel van Atten gingen naar de boekpresentatie op kasteel Amerongen.. Kijk je mee?
Na een superleuk telefoongesprek met Mizzi van der Pluijm van uitgeverij Pluim, werden Els en ik beide erg enthousiast op de leuke uitnodiging voor de boeklancering van Amalia. Veel boekverkopers waren hiervoor uitgenodigd. Met een afvaardiging van 3 personen gingen wij op weg.


Na een mooie autorit kwamen wij aan in de Drostsestraat. Bij gebrek aan kennis van de omgeving en ook geen parkeerplek belde ik aan bij een heel mooi huis. De aardige bewoner gaf de weg aan en binnen no-time vonden wij de goede weg. Een lange oprijlaan lag voor ons; wat een prachtig landgoed Amerongen. 
In een serregebouw was de entree. We werden welkom geheette met een glas bijzondere thee. Aangezien wij de tijd iets ruim hadden genomen, in verband met eventuele verkeersopstoppingen, was er voldoende gelegenheid om kennis te maken met de medewerkers van uitgeverij Pluim. Emilie Franse (accountmanager Nederland),  Rianne Blaakmeer ( Commercieel directeur & oprichter)  en Margo  Westerbeek (bureauredacteur).  Ik had een mooi gesprek met Mizzi van der Pluijm, de Managing Director & oprichter van uitgeverij Pluijm. De passie voor boeken, veel mooi boeken lezen en het voortzetten van de traditie om een boek uit te geven als een troonopvolger 18 jaar wordt. 
Om half 9 mochten wij de prachtige zaal binnen.  Het voormalige koetshuis zag er prachtig uit voor dit bijzondere evenement.  Rianne nam als eerste het woord en heette een ieder van harte welkom. Hoe mooi was het dat uitgeverij Pluim dit keer de eer had om het boek te mogen uitgeven van de bijna-jarige-Amalia. Bijna 18 jaar. Wauw.

En hoe mooi was het dat wij daar van boekhandel van Atten bij mochten zijn. Superleuk.Ook Mizzi van der Pluijm nam het woord. Zij ging verder in op de traditie. Om bij het 18 jaar worden van een troonopvolger, via een boek, zich voor te stellen aan het Nederlandse volk. 


" Net zoals de boekenweek enkel bestaat in Nederland, geloof ik ook niet dat een ander land deze traditie kent. Ik ben er tros op. Het betekent dat we boeken serieus nemen". 
Het interview met Claudia de Breij werd gehouden door Ellen Deckwitz.  Zij is bekend als Nederlandse dichteres, auteur, theatermaakster en columniste. Het was een zeer leuk gesprek.  Ik kende Ellen nog niet, maar wat kan zij de zaken mooi vertellen en dan direct ook scherpe vragen stellen.
Het was een fijne ambiance. Qua verlichting was het grote scherm mooi verlicht. Echter hierdoor kwamen Ellen en ook Claudia een beetje in een donkere sfeer terecht. Wat erg jammer was voor de fotomakers. Hierbij de hoofdrolspelers nogmaals.De jarenlange mooie traditie

Het boek AMALIA is de 3e in een traditie. Vlak voordat Beatrix 18 jaar werd, sprak Hella Haase met haar en schreef zij een karakterschets van de kroonprinses van toen (1956). 

Ook van Alexander, nu onze koning, is een mooi boek verschenen rondom zijn 18e verjaardag. Renate Rubenstein had toen de eer dit te mogen doen. Eind 1984 sprak zij gedurende 10 dagen in Engeland met ZKH Willem-Alexander. 

Nu ook Amalia de leeftijd van 18 jaar bereikt, volgt er opnieuw een boek. De eer is nu gegeven aan Claudia de Breij.  

Met AMALIA zet Claudia de Breij deze traditie voort die begon met Hella Haasse. De prinses heeft Claudia meegenomen naar plekken die voor haar zeer belangrijk zijn waaronder de koninklijke stallen. Naar haar eigen paard, waarbij ze veel rust en een gevoel van vtijheid vindt.  Het strand en ook haar school.Tijdens deze leuke avond op kasteel Amerongen werden wij getrakteerd op leuke foto's en anekdotes. Zo leefde het boek al bij velen, zonder dat het al 16 november was.  Aan het einde volgden een vragenrondje. Ik vroeg aan Claudia de Breij wat het boek haar persoonlijk heeft gegeven. De Breij legde uit, dat de interessante interactie en de mooie gesprekken heel fijn waren. Gesprekken van mens-tot-mens, daar gaat het om. De Breij weigerde de titel te gebruiken, waardoor het een laagdrempelig interview met Amalia werd. 

Tevens leerde Claudia haar kids om geheimen te bewaren. Want dit was zeker nodig tot de publicatie van het mooie boek wat AMALIA heet.Na het vragenrondje was er tijd voor een drankje en/of  gezellig gesprekje.

Na een leuke foto bedankten wij de medewerkers van uitgeverij Pluim voor de mooie avond en gastvrijheid.

We hebben genoten en vooral....lees het boek!

Hartelijke groeten 
Annette Overvoorde 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

Simone van der Vlugt- Schilderslief

De Camino - Anya Niewierra - De recensie