Kookboekenweek 5 -14 november 2021

 Kookboekenweek 2021

Ik wist niet dat het bestond, maar het is toch echt kookboekenweek. Wauw. Daarbij denk je toch gelijk aan Jamie Oliver, nietwaar?Samen eten, van Jamie Oliver ligt al vanaf 2 september in de winkel. Het nodigt gewoon direct uit  om er heerlijk in te snuffelen, voor een makkelijk gerecht. Althans, zo lijkt het vaak 

De inhoud van Samen Eten

Jamie’s nieuwste kookboek, Samen eten, is een overheerlijke ode aan superlekkere maaltijden om met z’n allen van te genieten.

Niet eerder was het zo waardevol om samen te zijn met onze dierbaren, en lekker eten is de beste reden om elkaar op te zoeken. Alle hoofdstukken uit Samen eten bevatten een maaltijd, van feestelijke seizoensdiners tot een Taco party, elk met een eenvoudig en haalbaar menu, dat je grotendeels al eerder kunt voorbereiden.

Of je nu de volledige maaltijd kookt of een van de meer dan 120 op zichzelf staande recepten kiest, het is Jamie’s doel om de tijd die je in de keuken staat zo kort mogelijk te houden, zodat je veel tijd met je gasten kunt doorbrengen.

Jamie’s Samen eten helpt je ook om zonder stress te koken, door je te overladen met tips, tricks en keukenhacks, zodat je goed voorbereid en georganiseerd aan de slag kunt.

Samen eten is inspirerend én praktisch. Het gaat om gezelligheid, feestelijkheid, samen nieuwe herinneringen maken.

Onvergetelijke én makkelijke maaltijden, dat is het idee. Aan tafel met z’n allen!

⭐⭐

Als tweede noem ik "Een kookboek" van Seppe Nobels. Hij is winnaar van het Gouden Kookboek 2021. Met dit mooie boek.Het toeval wil dat hij vandaag te gast was bij koffietijd. In zijn prachtig mooie Vlaamse taal vertelde hij van alles over het koken. Samen met kok London bereidde zij de spruitjes op zeer bijzondere wijze. Zodat je daar ook direct trek in kreeg. Koken in veel zout, dan afspoelen en opbakken. Dat is de korte versie  want voila. Er kwam meer bij kijken.Seppe Nobels staat met restaurant Graanmarkt 13 al jaren in de top tien van beste groenterestaurants ter wereld. Zijn motto: laat de groenten in elk gerecht schitteren en geef er vlees, vis of gevogelte bij als je daar zin in hebt.

Met Een Kookboek laat de chef je zijn 450 beste klassiekers proeven. Door te koken met seizoensgroenten van bij ons, trekt Seppe de kaart van de duurzaamheid. Groenten vormen de rode - of beter : groene - draad in dit culinaire verhaal. 

⭐⭐⭐

Als 3e heb ik gekozen: Lekker makkelijk van Pauline Weuring & Annika Weuring. Uitgebracht in oktober 2021. Dit boek ligt in de winkel je al zo lekker aan te kijken en lokt je...zo het boek in. De recepten zijn simpel en snel te naken. Wie wil dat niet?

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen. We delen heerlijke ovengerechten (10 minuten preppen en dan hup de oven in), snel klaar recepten (in minder dan 20 minuten klaar), simpele maaltijden (zoals een gnocchi bowl, lekkere salades en soepen), comfort food (de ultieme kaas pasta, loaded pizza fries en street taco's), recepten met max. 6 ingrediënten (die pompoencurry moet je echt proeven) en zoete baksels (hallo XXL roze koek). Ook vind je ruim 30 basisrecepten in het boek waar je lekker mee kan variëren. Ruim 80% van de recepten is vega of eenvoudig vega te maken. 

Kortom weinig tijd? Maar wel lekker en vers willen eten? Dan moet je dit boek hebben.

Deze laatste komt zeker op mijn wensenlijstje!

Fijne dag en geniet van je makkelijke kookkunsten.

Hartelijke groetjes 
Annette 
Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie