Recensie: Amalia -Claudia de Breij

 Recensie

Titel: Amalia

Auteur: Claudia de Breij

Uitgeverij: uitgeverij Pluim

Genre: non-fictie

Uitgave: november 2021

0p 9 november mocht ik met mijn collega naar de boekpresentatie van het boek AMALIA. De lokatie was kasteel Amerongen. Het was een mooie avond met Claudia de Breij.

Nu vandaag  op 7 december 2021 wordt Amalia 18 jaar. Wat een mijlpaal. Hierbij vertel ik je meer over het leuke boek. Kijk mee.

Intro

De manager was gebeld door een dame, voor een afspraak met de RVD. Ze wilden een belafspraak inplannen. Prinses Amalia wordt op 7 december 2021 18 jaar. Nu is het tijd om haar aan Nederland voor te stellen.

" Dus je voelt de vraag wel aankomen, denk ik?"

Natuurlijk zei ik -ja-.

Aldus Claudia de Breij 

Het boek

Zoals Hella Haasse vertelde over Beatrix en Renate Rubinstein dat deed over Willem-Alexander. Zo vertelt Claudia de Breij nu over Amalia.

De elementen

De cover is mooi. Een foto van een wat jonge Amalia siert de cover. De achtergrond is wit. De naam is zo neergezet, dat je het volgende boek er naast kan leggen. Dan loopt de naam door. 

De schrijfstijl is prettig en bevat de nodige humor, de vertelperspectief is de 1e persoon. Claudia de Breij vertelt de anekdotes zoals ze dit ook in de theaterzaal doet. 

Wat maakt het hier zo paleizig en toch vrolijk? 

In de leuke gesprekken tussen Amalia en Claudia de Breij komen interessante dingen naar voren. Amalia is een perfectioniste, houdt van tiara's en kijkt graag naar Nederlandse sporters in actie.

Haar leven staat in dienst van Nederland. Ze heeft een voorbeeldfunctie. In haar vrije tijd maakt ze graag cocktails en luistert naar Apres-Ski muziek. 

Time shall tell who your real friends are

Het boekje Amalia is een kijkje in de prive-keuken van een prinses die vandaag 18 jaar is geworden. Op deze wijze leer je haar iets beter kennen. Haar hobbies, favoriete muziek, hapjes en drankjes. In een fijne schrijfstijl en stukjes boordevol humor neemt Claudia de Breij je mee, naar haar ontmoetingen met Amalia.

Waardering:   5 dikke sterren.

Dit is een leuk boekje, gemakkelijk te lezen door de korte hoofdstukken. Soms ga je glimlachen door de humor momentjes. Aan het eind lijkt het of je Amalia een beetje beter kent. 

Amalia is een mooie kennismaking met de kroonprinses, boordevol humor en ook serieuze zaken.


Hartelijke groeten 

Annette 
 

Reacties

  1. Wat bijzonder leuk dat je bij de boekpresentatie bent geweest en fijn om wat meer erover te lezen! Ik heb hem besteld en kan niet wachten om hem te lezen.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Thriller Recensie: Loes den Hollander - Geloof mij nooit.

De Camino - Anya Niewierra - De recensie