Recensie: Belinda Aebi- De verborgen vrouw

Recensie & blogtour

Titel: De verborgen vrouw

Auteur: Belinda Aebi

Uitgeverij: Hamley Books 

Genre: Spanning/ Thriller

Uitgave: 2021

Met dank aan uitgevetij Hamley BooksBelinda Aebi is een bekende auteur in boekenland. Dit is dan ook de twaalfde psychologische thriller van deze auteur. Is deze net zo spannend als de cover doet geloven?

Het verhaal

Tijdens een sloopactie van de oude jutefabriek schrikt men van een vondst. In een put vinden ze 2 skeletten. Die moeten daar zeker 50 jaar al zijn verborgen.  Voor Stef Michielse en Raf de Roover,  hoofdrechercheur en inspecteur bij de politie, ligt hier de taak om uit te zoeken wie dit zijn.  Lukt het hen om dit uit te zoeken na al die tijd? 

Zij was er ook  zij was er altijd op vrijdag- en zaterdagavond.  Vanaf het moment dat de deur uit het slot ging tot het sluitinhsuur vroeg in de ochtend.
 

De elenenten

De cover is zeer mooi. Je herkent hier de hand van Hamley Books zeker in. Een vrouw kijkt wat uitdagend de camera in. De tinten zijn donker en licht. Er is weinig kleur, maar dat is hier niet nodig.

Belinda Aebi heeft al vele titels op haar naam staan. Dit is mijn eerste "ontmoeting" met haar boeken. Ik ben benieuwd.

In begin maken we al snel kennis met Stef en Raf. Ze worden goed neergezet als personages. De nieuwe vondsten geven flink wat reuring. Voor Emmy de wetsdokter, ligt hier een nieuwe uitdaging. Voor de duidelijkheid, een wetsdokter is een politiearts en/ of forensisch patholoog. Dus belast met het forensisch onderzoek.

Twee verhaallijnen, twee richtingen

Na de verhaallijn van Stef en Raf en het verdere poltieteam vertelt in de 3e persoon, is er een tweede verhaallijn  Dit is in de 1e persoon neergezet en geeft het verhaal meer diepgang en spanning.

Belinda Aebi weet de lezer met haar Vlaamse uitingen goed aan het verhaal gekluisterd te houden. Als lezer wil je graag verder lezen. Wel vind ik dat het politielijntje wat traag is, qua ontwikkeling. Halverwege het boek zijn ze nog niet ver gekomen en het kabbelt wat en lijkt even op een punt te blijven hangen. Mogelijk verwacht je als lezer net wat eerder een beetje actie in het geheel. Of een twist. 

Die twist komt er wel, maar had voor mij er eerder in gemogen.  De stoomlocomotief heeft wat snelheidsproblemrn, zo lijkt het. Echter, als er weer een flinke schep met kolen ingaat, richting einde dan.  Komt er een nieuwe versnelling bjj.

Conclusie

Dit was een aangename eerste "kennismaking" met de boeken van Belinda Aebi. Voor mij persoonlijk ging het verloop wat te traag. Goede opgebouwde spanning. 

Mooi en wat langdradig, mysterieus verhaal. 

Waardeting  3,5 sterren 

Mooi verhaal wel wat traag. Ook had ik wel snel in de gaten hoe het in elkaar stak en om wie het draaide. Toch genoten.


Hartelijke groeten 

Annette Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie