Recensie: Nina Verheij- Blinde wraak- De recensie voor de blogtour

 Recensie

Titel: Blinde wraak

Auteur: Nina Verheij

Uitgeverij: Hamley Books

Genre: Spanning/ Thriller

Met dank aan: Hamley Books voor deelname aan deze blogtour.
Dat Nina Verheij heerlijk spannend kan schrijven heb ik al ontdekt, met de eerdere delen van de "Emily"serie. Haar eerste verhaal ging over een katje en een taart. Na het VWO ging ze Nederlandse taal en cultuur studeren. Als kers op de poezentaart, deed ze een master taalbeheersing en studeerde cum laude af. Wauw!

De liefde voor verhalen schrijven en ook voor de katten kwam niet zomaar uit de lucht vallen!

Blinde wraak

Het lijkt een doodnormale ochtend te worden voor de jonge rechercheur Emily Gagliardi, tot ze het lichaam van een vrouw op het dakje naast haar balkon vindt. De vrouw is prachtig neergelegd als Vrouwe Justitia, met een blinddoek, weegschaal en zwaard.

Alleen heeft Emily geen idee wie ze is. Moet de rechercheur het lichaam zien als een waarschuwing dat zij zelf de volgende is, of schuilt er een andere reden achter de aanwezigheid van de vrouw?

Al snel ontdekken Emily en het team overeenkomsten met de slachtoffers van een seriemoordenaar uit de jaren negentig. Hoe loopt dit af?--

De elementen

De cover past goed bij de twee eerdere titels. Qua covers vind ik dit de mooiste van de 3. De 2e vond ik minder passend. Een dame met een blinddoek siert het kaft. Ze heeft lippenstift op en ligt er vredig bij. De foto loopt door naar de achterflap. De titel is goed zichtbaar in oranje. De naam van de auteur zie je wat minder goed in een blauwe tint. 

Wat geeft dit 3e deel, ik ben al nieuwsgierig!

Blinde wraak is het 3e boek met Emily in de hoofdrol. In het 1e boek is ze stagiair, maar nu is zij een echte rechercheur. Het begin is rustig. Emily staat op en wil een rustig ontbijt gaan nemen. Ze heeft haar zinnen gezet op het balkon. Noodles de nieuwe kat heeft hier ook wel zin in en mauwt al vrolijk. Dan kijkt ze vanaf het balkon op het dakje van de onderbuurvrouw. De schrik is groot; een vrouwenlichaam is zichtbaar. Een blinddoek, een zwaard en een weegschaal. Het lijkt op Vrouwe Justitia. 

Na de 2 eerdere delen met Emily is de nieuwsgierigheid groot. Hoe loopt dit af? 

Deze Emily-trilogie zit heel goed in elkaar. Binnen no-time zit je weer in het verhaal en neemt Nina Verheij je gelijk aan je armen mee...in de wereld van Emily. Zij is werkzaam bij de politie en het team staat weer voor een nieuw raadsel. Alleen dat raadsel ligt 1,5 meter van het balkon van onze hoofdrolspeelster. Is het misschien persoonlijk? Of wil iemand de aandacht? Een normaal mens zou zich rot schrikken maar Emily heeft wel voor zwaardere vuren gestaan. Samen met collegaś en vrienden.

De personages bestaan oude bekenden zoals Lucas, Matthijs en Paul. Maar natuurlijk zijn er in dit 3e verhaal ook nieuwe karakters waar we kennis mee maken.  De personen worden zeer goed uitgewerkt, ook al ken je ze nog niet omdat je deel 1 en 2 niet hebt gelezen  is het goed te volgen wie ze zijn en wat ze doen. 

Door het opvallende begin met de dode vrouw is er direct al wat onderhuidse spanning dat sluimert. Wie is die vrouw? Waarom ligt ze bij Emily in de buurt?  Na een tijd begin je als lezer al een beetje mee te puzzelen wat het kan zijn. Wie de auteur een beetje kent, weet...dat zij niet zomaar de oplossing geeft. De plot zit namelijk complex in elkaar. 

Ook al had ik snel bedacht wie er mogelijk mee te maken kon hebben, de weg naar de finish is dan nog lang niet afgelopen. En de gehele clou is echt een grote verrassing.

Blinde wraak geeft 2 verhaallijnen, die van Emily in het "nu" en die van een rouwtherapeut in de jaren 90. Hij heeft zijn oog laten vallen op een vrouw uit de horeca. Die 2 aparte stories lopen een lange tijd naast elkaar, waarvan je denkt: wat heeft dat nu met elkaar te doen? . De draadjes konen langzaam tot elkaar en de onderhuidse spanning loopt steeds een trapje omhoog. 

Conclusie

Nina Verheij heeft het de lezer niet makkelijk gemaakt, met Blinde wraak. Dit finale stuk met Emily  geeft veel verwikkelingen en intriges. Spanning en ook weer mooie thema's. Gemis, rouw en verdriet dwalen door het boek. Familiezaken en grote verwarring houden oude bekenden bezig. 

Nina Verheij, dat heb je zeer goed gedaan. We gaan Emily en haar vrienden natuurlijk missen, na deze grand finale. Huisdieren en katten daarbij inbegrepen.

Waardering  5 sterren

Opnieuw genoten van dit Emily-verhaal. Dit mooie karakter sluit je direct in je armen. Het is even slikken nu we afscheid moeten nemen. Mogelijk volgt er nog een kerstverhaal. Dat zou natuurlijk super leuk zijn.

Blinde wraak is als een spinnenweb aan iange draden van intriges en een gevaar dat je niet goed kan zien, maar wat wel snel toehapt.  

Een dikke aanrader voor de liefhebbers van Linda Jansma.

Hartelijke groeten,
Annette OvervoordeReacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie