Recensie: Noortje Brink- Hotel Havana

 Recensie

Titel: Hotel Havana

Auteur: Noortje Brink

Uitgeverij: Loft Books 

Uitgave: 2021

Met dank aan uitgeverij Loft Books.
#blogtour #recensie

Voor de georganiseerde blogtour las ik HOTEL HAVANA, geschreven door Noortje Brink. By @loftpublishing 

🌹

Wat een heerlijke feelgoodthriller. Ik heb genoten.

🌹

Het verhaal:

In de thriller Hotel Havana van Noortje Brink gaan de zwangere Lotte en haar nieuwbakken echtgenoot Frank op huwelijksreis naar Cuba. Ze kennen elkaar pas zes maanden: het was liefde op het eerste gezicht en toen bleek dat Lotte in verwachting was, besloten ze meteen te trouwen. 

Tijdens de vlucht reageert Frank ontwijkend op haar vragen en na aankomst lijkt hij liever samen te zijn met hun reisgenoten Bianca en Gert-Jan dan met haar. Als ze in de dagen die volgen ook veel tijd met zijn vieren doorbrengen, krijgt Lotte het gevoel dat Frank steeds verder van haar afdrijft. Heeft ze zich in hem vergist, of speelt er iets anders? Wat is er met hem?

🌹

De elementen

De cover ziet er mooi uit. Een dame in rood gekleed staat op een balkon en kijkt in de verte. Waar kijkt ze naar? Houd ze iemand in de gaten soms?

Noortje Brink gebruikt in dit spannrnde verhaal 2 verhaallijnen. In schuine tekst lezen we in de ik-persoon een zeer spannend gedeelte. Daarna begint hoofdstuk 1 en zitten we in het vliegtuig met Lotte en Frank. Deze lijn zet Brink neer in de 3e persoon. Het stel is net getrouwd en gaat een heerlijke vakantie tegemoet. Tenminste als Bianca en Gert-Jan niet in de buurt zijn.

Noortje Brink zet mooie karakters neer. Lotte komt uit een nare relatie. Dit wil ze niet meer meemaken en ze verheugt zich op een veelvoud in leuke onderonsjes op Havana. Frank haar echtgenoot houdt van de gezelligheid en van de muziek bij het hotel. Als hij wat vreemd doet, is er al snel  argwaan bij Lotte.

Dan verdwijnt Frank  en even lijken we terecht te komen in een herhaling van  HOTEL VAN SNEEUW. Gelukkig heeft dit een ander verloop. De spanning komt in het verhaal  maar de spanningsboog bereikt geen grote hoogte  

Thema's als, bedrog, vreemdgaan en ook vertrouwen schieten voorbij. Bij Lotte schieten allerlei gedachtes van wantrouwen door haar brein. Misleiding ligt al snel op de loer, maar Noortje Brink heeft een andere twist bedacht.  Goed gedaan. 

Conclusie 

Hotel Havana is een warme thriller van de hand van Noortje Brink. Ook in dit verhaal heeft zij haar talent laten zien  als feelgood-auteur met een thriller vleugje.

Waardering  3,5 sterren.

Hotel Havana staat garant voor warmte en spanning tegelijk!

Leuk verhaal, maar toch verheug ik mij op meer spanning...of een goed feelgoodverhaal. De combi blijft wat middelmatig, maar is wel leuk om te lezen. Het mag wat meer bite hebben.


Hartelijke groeten 

Annette Overvoorde   


Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie