Van het hart- Inge van der Krabben- De recensie

Recensie

Titel: Van het hart
Auteur: Inge van der Krabben
Uitgeverij: Luitingh Sijthoff
Genre: Roman
Uitgave: 28 Januari 2020

Met dank aan de uitgeverij, voor dit exemplaar!
Beste lezer,

Wat een heerlijk boek is dit, werkelijk prachtig. In maart mocht ik deelnemen aan de superleuke leesclub voor dit boek. Helaas is deze recensie blijven hangen op het blog. Dat is niet zo mooi. Maar neemt niet weg dat ik nog steeds kan melden, dat dit een heerlijke mustread is. 

In rouw gaat het er om beide benen te gebruiken. Je herstelbeen en je verliesbeen, in een slingerbeweging. Beide zijn nodig om compleet te rouwen, om vooruit te komen, verlichting te ervaren.  

Het verhaal

Mies Goedhart is 75 jaar. Twee jaar geleden verloor zij haar man J.P. Het gemis is nog steeds erg groot. Op aanraden van haar zoon Willem, gaat zij naar een rouwgroep. Ze komt terecht bij Sonja. Zij begeleidt de groep. Al is het in het begin erg wennen, toch komen er mooie dingen uit voort.

Mies leert met vallen en opstaan weer te genieten van de mooie dingen in het leven. 

De elementen

Inge van der Krabben debuteerde in 2015 met "Tot waar we kijken kunnen". Dit boek werd genomineerd voor de Hebban Debuut Prijs. Inge woont in Utrecht en werkt als schrijfdocent en blogger.

Dit is haar 3e roman. Mies heeft hierin de hoofdrol/ Zij is 75 jaar en heeft een zoon Willem, en een kleinzoon Joep. Zo leuk. Joep geeft haar veel blijdschap want ze heeft nog veel verdriet om het verlies van haar man. Ook Willem struggled hiermee. 

Van der Krabben neemt de lezer mee in een droevige setting. De rouwgroep. Naast het verwerken van het leed, komen hier ook zeker mooie dingen uit. 

Mies komt terecht in een groep vreemden. Heeft het wel nut om hier te zijn? Al snel komt ze er achter van wel. Komt de levenslust weer boven drijven en krijgt ze weer zin in leuke dingen. Zo mooi! 

Van het hart is een waar juweeltje. Op sommige momenten word je zo gegrepen door het verhaal, dat je even slikken moet. De ene mooie quote na de ander komt voorbij. Daarnaast zijn het ook de warme personages, die Mies haar leven verrijken. 

Conclusie

"Van het hart" zal vele harten gaan betoveren. In een fijne schrijfstijl neemt Van der Krabben ons mee naar het woelige water van de Vecht. Naar Mies met haar grote verdriet en tenslotte naar de rouwgroep. Met hun diverse karakters, maar met hun hart op de goede plek.     

Waardering  5 sterren. 

Ik heb echt genoten en kreeg er soms kippenvel van. 

Van het hart gaat over verdriet, rouwverwerking en nieuwe vrienden. Aangrijpend tot het laatste blad. 


Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde
Birdy's Boeken blog 

 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

Simone van der Vlugt- Schilderslief

De Camino - Anya Niewierra - De recensie