Nieuw in de maand mei 2021: deel 3

Er komen weer veel mooie boeken uit. Ik zal er 3 bespreken.  We gaan verder met boek 3:
De overlevenden van Jane Harper.Beste lezers,

Jane Harper is weer in the house. Wat een prachtige cover, wauw. Daar wil je toch snel in beginnen. Kijk je mee?

Over het boek dat op 6 mei uit kwam

Het leven van Kieran Elliott veranderde voorgoed op de dag dat een enkel, roekeloos besluit een dramatisch gevolg kreeg.

Het schuldgevoel dat hem nog altijd achtervolgt, speelt op tijdens een familiebezoek aan de kleine kustplaats waar hij opgroeide. Kierans ouders hebben het niet makkelijk in deze stad, waar ieders geluk afhankelijk is van de genadeloze zee.

Wanneer er een lichaam wordt gevonden op het strand, komen lang verborgen geheimen bovendrijven. Een gezonken boot, een vermist meisje, en alle vragen die nooit zijn weggespoeld…

De auteur

Harper ( uit 1980) heeft vier misdaadromans geschreven: De droogte (The Dry), Wildernis (Force of Nature), Verlaten (The Lost Man) en The Survivors.[1]

In 2016 verscheen haar eerste roman, The Dry, in het Nederlands verschenen als De droogte met als hoofpersonage politieagent Aaron Falk. Hij speelt ook de hoofdrol in haar tweede boek Wildernis (Force of Nature).

In 2020 bracht ze haar vierde boek, The Survivors, uit.

Harper heeft voor haar boeken verschillende prijzen in ontvangst mogen nemen.

De filmrechten van The Dry werden gekocht door Reese Witherspoon

Biografie

Toen Harper acht jaar oud was, verhuisde ze met haar gezin van England naar Melbourne in Australië en verwierf ze uiteindelijk de Australische nationaliteit. Als tiener keerde Harper met haar gezin terug naar het Verenigd Koninkrijk. Ze woonden in Hampshire. Ze studeerde Engels aan de Universiteit van Kent. Harper studeerde naast Engels ook journalistiek en begon haar carrière als stagiair bij de Darlington & Stockton Times. Daarna werkte ze voor de Hull Daily Mail.

In 2008 keerde ze terug naar Australië en werkte ze voor de Geelong Advertiser in Victoria. In 2011 werd ze journalist voor de Herald Sun in Melbourne.

(bron: wikipedia)

Leesclub by Vrouwenthrillers.nl

Op de website van Vrouwenthrillers kon je je een tijdje geleden opgeven voor de leesclub van De Overlevenden. En jah! van de week ontving ik de mail, dat ik mee mocht doen. Wat geweldig leuk. Daar heb ik nu echt zin in!

Dus binnenkort vertel ik je meer over dit mooie boek.


Hartelijke groetjes,

Annette Overvoorde
Birdy's Boeken blog   

Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie