Laura Janssens- Niet Nog Eens Laura - De recensie

Recensie

Titel: Niet Nog eens Laura
Auteur: Laura Janssens
Uitgeverij: Uitgeverij Vrijdag
Genre: Comic Novel
Uitgave: Oktober 2019 

Met dank aan New Book Collective & Uitgeverij vrijdag, voor dit mooie boek.
Beste lezers,

Deze comic novel is zo leuk! Dit is de tweede die ik lees van Laura Janssens. Zij kan zo goed dit soort verhalen weergeven, amazing!

Het verhaal

Laura neemt ons mee naar de echte wereld achter de perfecte Instagramfoto’s, waar de summerbody niet altijd on point is, de eyeliner meestal niet on fleek, en de kerstboom blijft staan tot half februari.

'Niet nog eens Laura' bevat hilarische cartoons vol alledaagse, ongegeneerde en vooral herkenbare situaties. Van passief-agressieve emoji’s en creatief diëten tot doldwaze verliefdheid en mislukte yogaposes. Laura toont ons dat het helemaal oké is om niet perfect te zijn, zolang je maar lol hebt.

De auteur

Laura Janssens (1990) is cartooniste en illustratrice. Ze illustreerde al eerder kinderboeken, waaronder 'Hoger dan de bergen en dieper dan de zee'. Haar eerste eigen boek 'Niet nu Laura', dat gebaseerd is op haar razend populaire webcomic, werd een heuse bestseller.

Mijn mening

Niet nog eens Laura, is een hilarisch vervolg op Niet Nu Laura. Opnieuw komen leuke cartoons voorbij, mooie tekeningen en soms hele gekke gedachten van Laura. 

Laura toont ons dat het helemaal oké is om niet perfect te zijn. Zolang je maar lol hebt. In Niet nog eens Laura, neemt Karikatuur Laura weer diverse onderwerpen en situaties op de schop. Ze heeft hierbij totaal geen gene. Ze doet gewoon graag wat ze wil.

Sarcastische humor & pizza eten

Zo legt ze uit, dat ze de lachende emoji, eigenlijk de aller vreselijkste vindt. Hij staat voor "Ik ben kwaad en nog veel meer en eindigt met LOL". Vervolgens wil ze graag afvallen. Maar helaas is ze geen sporter, en lust wel heel graag pizza. Dus ja..Daar past de aankoop van haar joggingbroek precies bij. Hij is geschikt voor hardlopen, fitnessen, dus ja.."daar zal pizza eten ook wel bij horen!" Zegt Laura. Dus...prima geschikt voor Laura.   

De liefhebbers van Comic & graphic Novels zullen opnieuw super vermaakt worden met heerlijke uurtjes vol humor die soms een rauw randje heeft. Laura geeft haar ongezouten mening en houdt geen blad voor de mond. Ze steekt graag de draak, met selfies maken en pizza eten. 

Laura Janssens heeft er weer een supermooi boek van gemaakt. Het is een waar juweeltje! Zeer origineel, kleurrijk en boordevol humoristische sketches.

Waardering  5 dikke sterren.

Supergaaf, echt genoten van dit aparte boek. Ik wil meer lezen van Laura!


Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde
Birdy's Boeken


** Dit boek is gelezen eind vorig jaar, maar dit blogje stond helaas nog als "concept", sinds Q4 2020.  Vandaar dat er wat tijd tussen zit.   

Reacties

Populaire posts van deze blog

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

Simone van der Vlugt- Schilderslief

De Camino - Anya Niewierra - De recensie