Onze eerste zomer samen- Sandra J. Paul- De recensie voor de blogtour

Recensie

Titel: Onze eerste zomer samen... ( is de zomer dat je me doodde.) 
Auteur: Sandra J. Paul
Uitgeverij: Hamley Books
Genre: Young Adult
Uitgave: 28 APRIL 2021

Met dank aan uitgeverij Hamley Books, voor dit mooie boek!
Beste lezers,

Hier komt weer een topper van een Young Adult Boek. Sandra J. Paul heeft het talent om alles zo met veel emotie te vertellen, dat je al snel helemaal in het verhaal zit. Dit is het verhaal over Mila en Daniel. Kijk je mee?

De auteur

Sandra J. Paul is een hardwerkende en zeer gedreven auteur. De meeste mensen kennen haar als auteur van psychologische thrillers, jeugdthrillers en paranormale Young Adult. In 2015 debuteerde Sandra met de Young Adult Eilandenreeks (Het Eiland, De Geest, De Wolf en De Ziel). Deze reeks werd gevolgd door een aantal psychologische thrillers: Azerty, Moordspel, Kwijt en Mijn Waarheid, in het najaar van 2021 verschijnt Paniek. 

Onze eerste zomer samen is een Young Adult. 

Het boek

Op een stormachtige zomeravond ontmoet Mila een jongen die haast heeft. Hij heet Daniel. Het is veel te gevaarlijk om nu de weg op te gaan, maar Daniel dringt aan. Hij kent haar nog van vroeger. Hij haalt Mila over en ze geeft hem een lift. Samen gaan ze op weg met de auto van Mila. Wat kan er gebeuren?

Dan slaat de bliksem in en Mila verliest de controle over het stuur. De auto spint en draait om zijn as en rijdt regelrecht op een grote paal af. Met een schok komt het voertuig tot stilstand. Het is doodstil. 

Als Mila wakker wordt, en haar gedachtes uit gaan naar hulp, komt er later inderdaad iemand aan. Het is een vriend van Mila. Hij neemt hen mee naar zijn landgoed. Om hen te helpen, toch?

Mijn mening en de elementen

"Onze eerste zomer samen" klinkt erg mooi en romantisch. Zeker voor een Young Adult. Maar voor diegenen die de auteur al kennen heeft zij veel meer in petto. De cover toont een jonge vrouw, is het Mila soms? De ondertitel geeft iets gruwelijks aan. Hoe loopt dit af?

Deze Young Adult heeft veel in zich en zal menig hartje doen kloppen van de mooie maar ook beklemmende en spannende momenten.  

Hoofdkararakter Mila ongeveer 20 jaar, heeft een zomerbaantje bij haar vader. Hij heeft een autoverhuurbedrijf. Naarmate de zomerstorm aantrekt besluit hij om geen auto's meer te verhuren die avond. Het is gewoon niet verantwoordelijk om het verkeer in te gaan. De mensen die landen op het vliegveld kunnen in het hotel  overnachten, om dan veilig de volgende dag hun reis te vervolgen. 

Mila en Daniel komen elkaar in deze storm juist (weer) tegen. Het hartje van Mila maakt een sprongetje. Mede daardoor gaat ze tegen het advies van haar vader in en brengt Daniel naar de stad. Het is urgent, zegt hij. 

In de vertelperspectief van de ik-persoon lezen we over deze 'main characters'. De hoofdstukken wisselen zich af. Ook degene die hen te hulp schiet komt aan bod. Hij redt het tweetal en had geen minuut later moeten verschijnen. 

Auteur Sandra J. Paul is een gedreven schrijfster. Zij voelt precies aan wat Ya's graag lezen. En op welke wijze. Door de ik-stijl neemt ze de lezer gelijk mee met Mila en wat zij meemaakt. Sandra dompelt het verhaal in een zeer bijzonder sausje. Haar schrijfstijl is bijzonder fijn, vlot en pittig. Enig saai momentje zal je niet aantreffen. 

Voor Mila en Daniel wordt het ook zeker niet saai. Ze zijn gered, maar daar is alles mee gezegd. Op de plek van bestemming heerst er direct een onderhuidse spanning. Het sluimert. Er is iets aan de hand, maar wat?

Voordat je daar als lezer achter gaat komen, zijn er nog veel hindernissen en plottwisten te gaan. 

"Onze eerste zomer samen" zal je nooit meer vergeten. Pas op: dat je niet "verdoofd" raakt van het drama en de spanning!

Conclusie

Sandra J. Paul heeft er weer een waar feestje van gemaakt. Een mooi nieuw YA-avontuur, vol emotie, drama, spanning en plottwisten. Het verhaal zal menig lezer doen bekoren! 

Waardering: 4 dikke sterren! 

Genoten van het boek, erg jammer dat het uit is. Ik wil meer! 

Blogtour

Bekijk onderstaande poster voor de volgende die dit boek zal reviewen! 

Kijk, lees en geniet.

Hartelijke groeten,


Annette Overvoorde
Birdy's Boeken blog


   

 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

Simone van der Vlugt- Schilderslief

De Camino - Anya Niewierra - De recensie