Sterre Collins - Verstoten- het blogje

Blogtour- extra info

Titel: Verstoren
Auteur: Sterre Collins ( Esther Boek)
Uitgeverij: Hamley Books
Genre: Young Adult
Uitgave: April 2021 

Met dank aan uitgeverij Hamley Books


Beste lezers,

Voor de blogtour mag ik je vandaag mijn leeservaring geven in een recensie van de Young Adult VERSTOTEN. Dit verhaal draait om de 16 jarige Lucy en heeft het zeker niet makkelijk, hier is wat meer info, kijk je mee?

De auteur

Esther Boek (1967) is een Nederlandse auteur, geboren in de Brabantse gemeente Uden. Na een aangifte tegen haar zoon en zijn veroordeling, die later onterecht bleek te zijn, besloot ze hier een boek over te schrijven.

Ze volgde opleidingen aan De Schrijversacademie en de Queridoacademie en in maart 2017 debuteerde ze met ‘Geen kind meer’, waarin ze alle kanten belicht in een zedenzaak. Die van de, onterechte, verdachte en diens familie, maar ook de kant van de vermeende slachtoffers. 

Van ‘Geen kind meer’ zijn al duizenden exemplaren verkocht en is inmiddels de vierde druk verschenen. Haar debuut werd overladen met lovende kritieken en werd door diverse blogsites uitgeroepen tot het beste of één van de beste boeken van 2017.

Bij Hamley Books verschenen de spannende, psychologische romans De Perfecte Moeder en Het Leven Dat Ik Kende.

Ze is werkzaam geweest bij een huisarts, in verschillende ziekenhuizen en werk nu alweer enkele jaren in de zorg rondom kinderen. Je kan meer over Esther ontdekken op estherboek.nl. Ze geeft ook schrijftrainingen.

Verstoten- het boek

Het verhaal gaat over het verloren leven van lucy, bijna 16 jaar. Over de momenten dat zij eigenlijk een momentje van aandacht wil, een arm om haar heen, warmte zoekt. En vooral gehoord worden. In puberland werkt alles net wat anders, dan anders. De communicatie gaat ook anders. De moeder van Lucy ontgaat dit totaal. Haar vader liep weg toen ze 3 jaar was. 

Esther Boek is daar al een tijdje achter gekomen. Haar stem hoor ik op bladzijde 238 zomaar voorbij komen: "Ik heb ervaren en gezien wat een gebrek aan aandacht van ouders bij kinderen doet"

Verliefd

Als je verliefd wordt is de lucht altijd roze. Alles is mooi en leuk. Een kind krijgen uit liefde is het mooiste wat er is, zeggen velen. Daarna gaan de wegen bij iedereen weer anders of kiezen zij een ander pad al dan niet noodgedwongen. Zodat een van de ouders alleen blijft, met de zorg voor kind of kinderen. 

Scheiden doet lijden

Hoe je ook tevoren tegen elkaar zegt: "we lossen alles samen op" , gebeurt dat niet altijd. We zijn veelal niet voorbereid op de drukte van een gezin. Een misstapje is gauw gezet. Een gezin ligt aan diggelen.

Lucy haar vader vertrok toen Lucy 3 jaar was. Nu ze binnenkort 16 jaar wordt, is ze wel nieuwsgierig wie hij is. Vaak vraagt ze moeder Carleen ernaar, maar die houdt haar lippen stijf op elkaar. Behalve de nare dingen over haar vader, hoort Lucy helemaal niets.

Bonnie wordt gered door Clyde

Lucy raakt hierdoor gefrustreerd en mogelijk erg woedend. Dat kan ik mij zomaar voorstellen. De moeder-dochter-relatie verslechtert met de dag. Maar daar is Fraser, haar redder in nood. Fraser heeft een wat vreemd beroep. The american dream..ja, Lucy gaat er helemaal in mee. En als Bonnie & Clyde gaan zij samen op pad, totdat....

Totdat er iets gebeurt, dat ieder van zijn stoel zal blazen!

Lees nu mijn recensie, maar voor die tijd: pas op je kids, geef hen de aandacht die zij verdienen. Je bent maar 1 keer jong...zij ook, dus wees zuinig op elkaar. 


Hartelijk dank!

Annette Overvoorde
Birdy's Boeken


Reacties

Populaire posts van deze blog

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

Simone van der Vlugt- Schilderslief

De Camino - Anya Niewierra - De recensie