De dwaas- Lydia Albadoro-van Houten - De recensie

Recensie

Titel: De Dwaas
Uitgeverij: Kabook Uitgevers
Auteur : Lydia Albadoro-van Houten 
Genre: Spanning/ Thriller
Uitgave: 26 Mei 2021

Met dank aan Kabook Uitgevers, voor dit vooruitlees-exemplaar! 
Beste lezers,

Op 26 mei verschijnt De Dwaas. 

Lydia Albadoro-van Houten heeft mij voor het eerst betoverd, met haar thriller "Het vervloekte huis". Haar naam kende ik nog van het gewonnen boek van mijn dochter: Teken van drie deel 1: Evian Willow. Na dit eerste boek kwam ik niet meer los van het Lydia-thriller-virus. De dwaas is opnieuw zo een bijzonder spannend boek. 

Voor de lezers van Stephen King en C.J. Tudor. Hun boeken worden gekenmerkt door spooky en creepy zaken, waar je soms niet helemaal bij kan. Het is "far beyond your imagination". Zo is ook De Dwaas.                                      

Over de inhoud

Het is nu 3 jaar na de vermissing van de 11-jarige Riley. Een groot gemis voor Connor Grant., die naast zijn dochter ook zijn vrouw moet missen. De oud-rechercheur leeft nu wat afgelegen, als schrijver. Dan wordt zijn hulp ingeroepen. 

De elementen

De cover is mooi en intrigerend. tegelijk. Het past mooi bij het thrillerpalet van Lydia Albadoro-van Houten. Het is jammer dat Lydia nu haar naam heeft aangepast. Dit geeft soms wat zoekwerk naar eerdere boeken van haar hand. 

In De Dwaas maken we kennis met Connor Grant. Hij krijgt bezoek van een zeer knappe dame. Ze vraagt zijn hulp. Hij wil direct -nee- zeggen, maar besluit hier toch over na te denken. Zijn leven is niet meer zoals het was, maar de knappe dame maakt iets in hem los. Iets wat hij niet kan uitleggen. Het duurt niet lang voordat hij een besluit neemt. Hij zal de opdracht aannemen. Gezien er haast bij is zit hij binnen no-time in de auto op weg naar het kleine afgelegen stadje Alltown. Als hij er bijna is, krijgt hij autopech. Dan begint er voor Connor een avontuur dat hij niet snel zal vergeten. Er is ook geen weg meer terug.

De Dwaas is werkelijk een Lydia-Over-De -Top-Verhaal. Eenmaal in het verhaal proef je haar bedenksels en haar schrijfhand. Hallucinaties, nare dromen, vreemde personages en heel veel kakkerlakken. Dat is wat je kan verwachten. Al snel draait je lezersbrein overuren en heel even zit je in The Shining van Stephen King. Hoe bedenk je toch zoiets Lydia Albadoro-van Houten?

Zo bizar en heerlijk spannend tegelijk. 

Hoofdkarakter Connor Grant krijgt het flink voor zijn kiezen. Hij is zoekende naar antwoorden en komt daarbij flink in de narigheid terecht. Dat is niet nieuws voor de fans van de Lydia-Thrillers. Daarvoor zijn we ook gekomen. Het is zo bizar en spannend tegelijk. Door de gekke ontwikkelingen blijf je aan het boek gekluisterd zitten. Een mysterie, een zoektocht, creepy zaken en nogal vreemde ontmoetingen. 

Met De Dwaas gaat Lydia werkelijk "all over the top". Wat is waan en wat is waarheid? Voor jou als lezer om dit uit te vinden!

Waardering  5 sterren voor deze creepy mindflip! 

Hou je van spannende thrillers, Stephen King, C.J. Tudor, verhalen die de waan aanraken en waarbij je er echt helemaal bij moet blijven..? Dan is dit je boek. E zeker je auteur! 

De Dwaas is de eerste uit de Arnica-reeks. Ik smacht al naar deel 2! 

Voorproefje lezen?

Wil je alvast een voorproefje lezen van het boek, dat kan ik mij zo voorstellen. Klik hier en lees alvast een stuk mee.

Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde
Birdy's Boeken blog  

 


                             Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie