De nieuwe dood- Corine Hartman- De recensie

Recensie

Titel: De nieuwe dood
Auteur: Corine Hartman
Uitgeverij: Cargo
Genre: Spanning/ Thrillers
Uitgave: 18 maart 2021

Met dank aan uitgeverij Cargo, voor dit exemplaar
Beste lezers,

Dit is het derde en laatste boek van de Faye-trilogie. Al zou ik dat natuurlijk graag anders zien. Want als je deze miniserie leest, ga je echt een beetje van Faye als personage houden. Al is ze een borderliner. 

De nieuwe dood

De nieuwe dood is een echte Faye van Laar-thriller. De cover past goed bij deze trilogie. Op deze cover zien we Faye, die een nieuw pad op gaat, Alleen ...waar eindigt dit? En kan ze nog terug?

In de vertelperspectief van de ik-persoon lezen we verder over Faye woonachtig in de psychiatrische inrichting Groot Loenen. Haar vader Julius is daar degene die zorgt dat alles reilt en zeilt binnen deze moderne woongroep. Julius gelooft in goede therapie en begeleiding. De woongroep is Faye haar familie. Zo voelt ze dat. De rust, de therapie en de tuin. Het is haar plek. 

In dit verhaal komt Max Harris het toneel op. Hij is bevriend met Julius. Zijn kennis als hersenonderzoeker geeft een nieuwe kijk op zaken: het nieuwe leven. Hij is ervan overtuigd dat dit vele zal helpen en vraagt de hulp in van Faye.

Komt Faye uit het spinnenweb van leugens en streken?

De Faye-serie bevat meerdere lagen. In dit deel komen we in een waar spinnenweb terecht. Een web met nieuwe technieken en ook vol sluwe streken. Daarnaast staat de vriendschap opnieuw centraal, maar komt ook onder druk. Dit alles onder een dakje met familiebanden, al dan niet echt.

Corine Hartman heeft met dit nieuwe Faye-verhaal een waar klapstuk geschreven. Samen met haar zusje Lisa, gaat Faye op pad. Om het goede te doen, maar is dat wel zo?

Hartman snijdt met deze trilogie een zeer actueel onderwerp aan. Zeer gewaagd ook. De toenemende kosten in de gezondheidzorg zijn al een tijd een groot probleem. Hartman heeft hier over nagedacht en zich toegelegd op de materie. 

Het geeft weer nieuwe stof tot nadenken: waar zijn we mee bezig? Weet u het nog?

Waardering:  4,5 sterren voor dit sluitstuk.

Mooi verhaal, verwarrend einde. Ik heb genoten van deze grand finale en zal Faye als personage zeker gaan missen.  

Corine Hartman heeft met dit nieuwe Faye-verhaal een waar klapstuk geschreven. Hartman snijdt met deze trilogie een zeer actueel onderwerp aan. Zeer gewaagd ook.

Hartelijke groeten

Annette Overvoorde
Birdy's Boeken blog


     

 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

Simone van der Vlugt- Schilderslief

De Camino - Anya Niewierra - De recensie