Overstekers 3- Petra Doom- Blogtour #2- De recensie

Recensie

Titel: Overstekers 3: Koninklijke magie
Auteur: Petra Doom
Uitgeverij: Hamley Books
Genre: Urban Fantasy
Aantal pagina's: 636
Uitgave: Januari 2021Beste Lezers,

Hij is helemaal uit! En dit was een hele dikkerd, oef! Een heerlijk dik boek om helemaal in te verdwalen. Met mooie personages, vreemde wezens, magie en een indrukwekkende koningin. Dit boek zit heel goed in elkaar. Wauw! 
Zulke boeken trekken mij direct over de streep om meer fantasy te gaan lezen. 

Over de auteur: wie is Petra Doom?

Petra Doom (1980) groeide op aan de Belgische kust en studeerde kunst- en cultuurwetenschappen. Ze las als kind al alles dat los en vast zat, maar werd pas echt boekengek toen ze Fantasy ontdekte. Mythologie en sprookjes zijn haar ding. 

Haar debuut 'Overstekers' draait rond Mirabel: zij bemiddelt tussen mensen en magische wezens. Vijf jaar geleden is Mirabel Overgestoken uit Aeterna, een wereld doordrenkt van magie. Ze leeft in de mensenwereld, en wil haar verleden het liefst vergeten. Andere Overstekers weten haar echter steevast te vinden als de nood het hoogst is, in hun conflicten met elkaar of met mensen. Mirabel is slecht in nee zeggen, maar goed met woorden, dus ze sust de meest uiteenlopende brandjes. Tot er een moord in het spel komt, en haar verleden haar dreigt in te halen... 

Meer weten? https:// www.petradoom.be

Leeservaring & De elementen

De cover is werkelijk prachtig. Mooi en glimmend en sprankelende kleuren. Daarnaast heeft het boek een fijn lettertype. Wat heel fijn is met 636 bladzijden. Uitgeverij Hamley Books heeft er weer mooi werk van gemaakt. Complimenten!

Petra Doom heeft gekozen voor de vertelperspectief van de ik-persoon. Zonder veel herhalingen van het woordje -ik-, leest het boek al heel fijn, als je het openslaat. De proloog, oef. Daar hangt al spanning en de verwachting staat al hoog. Een eiland, verborgen. Magie en een oude "vriend". Wat gaan we meemaken? Ik heb er al zin in! 

Magie en mooie wezens vullen de pagina's 

Hoofdkarakter Mirabel neemt ons mee naar het land van de Overstekers. Zij kunnen door een magisch Portaal heen en terug. Al hoewel. Er is iets ernstig mis met het portaal. Een hotelmagnaat wil een stuk grond, waar het portaal op staat. Wat wil hij daarmee, denkt Mirabel. Zij wordt direct als bemiddelaar ingezet bij een meningsverschil. Langzaam wordt het haar duidelijk. Zo lezen we gelijk over andere wezens als de Selkies, de Meerman, de Morphiden, Faunen en nog veel meer. 

In het begin duizelt het misschien, na het lezen van de flaptekst, maar Petra Doom beschrijft alles heel uitvoerig, op een rustig tempo, zodat je als lezer een goed beeld krijgt van de wezens en de andere wereld. Daarnaast bestaat het boek uit veel dialogen, die mooi te volgen zijn. 

Een zeer spannend 3e Mirabel-avontuur

Personage Mirabel is de jongste dochter van de Eeuwige Koningin van Aerterna. Er zijn veel personages verscholen in dit fantasy-verhaal. Ze komen stuk voor stuk aan bod. Als Mirabel hoort dat er iemand is verdwenen is er maar 1 weg te gaan: terug naar Aerterna. Om te zoeken naar de verdwenen Faun. Zij krijgt hulp van 2 stoere krijgers, waarbij je even de indruk van de 3 musketiers krijgt. Erg mooi!! Ze gaan op missie. Met 1 doel voor ogen. Maar in het land van de magie is niets zoals het lijkt. De missie gaat niet zoals gepland en de spanning stijgt direct. Er volgen veel actie scenes en de spanning loopt gigantisch op. Hoe loopt dit toch af vraag je je af?

Conclusie

Petra Doom heeft een mooie afsluiting geschreven van de Overstekers-trilogie. Veel spanning, actie en ook veel personages passeren de revue. In het begin is het even in het verhaal komen, maar is het eenmaal op dreef en is Mirabel door het Portaal dan kan je niet meer stoppen met lezen. 

Op kleine momentjes vond ik het ietsje langdradig worden. Petra Doom wilde eigenlijk wel 5 delen schrijven over Mirabel. Dus mogelijk heeft ze iets extra's in dit boek gestoken voor een goede afronding. 

Ik heb erg van dit verhaal genoten. Ik zat er gewoon helemaal in. Prachtig! 

Waardering  4 dikke sterren!      

Zeer mooi verhaal. Soms ietsie pietsie te uitvoerig. Maar wel helder voor het verhaal. Chapeau! 

De volgende blog kan je lezen op @booksandparis! 

Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde
Birdy's Boeken blog


 

  

Reacties

Populaire posts van deze blog

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

Simone van der Vlugt- Schilderslief

De Camino - Anya Niewierra - De recensie