Daigho- Latoya Morris- blogtour #1

Latoya Morris schreef Daigho- wat een topper van een Fantasy-verhaal!Beste lezers,

De blogtour van Daigho is ion volle gang. Op verschillende blogs en dus websites kan je meer lezen over het mooi fantasyverhaal DAIGJHO. Hoe mooi is dat! 
Lees hier meer over het boek en de auteur!

De auteur

Latoya is geboren en getogen in Sittard en is afgestudeerd aan de Vertaalacademie te Maastricht. Na haar studie is ze naar Den Haag verhuisd om te gaan samenwonen met haar toenmalige vriend en huidige man André.

Haar allereerste baantje was bij de Egyptische Ambassade in Scheveningen, waar ze secretaresse en vertaler voor de ambassadeur was. Daarna is Latoya terechtgekomen bij een Duits gasbedrijf, waar ze werkzaam was in het Office Management. Na ongeveer twee jaar nam de uitgever van De Vier Windstreken contact met haar op. Ze had het manuscript van het eerste deel van Yougian naar deze uitgever gestuurd en die was dermate enthousiast over haar schrijfstijl, dat hij haar een baan als tekstschrijver aanbood. Het ingestuurde manuscript wilde hij tot haar spijt niet uitgeven

Na de uitgeverij kwam Latoya terecht bij Booking.com als vertaler van hotelteksten. Het werk vond ze erg leuk en doet ze nog steeds met enige regelmaat op freelance-basis. Tussendoor heeft ze nog even als vertaler bij Klingel gewerkt en op dit moment werkt ze alweer ruim twee jaar bij een Duits vertaalbureau. Werken doet Latoya vanuit huis en dat heeft, naast een vast salaris, als voordeel dat ze redelijk veel tijd heeft om zich aan haar hobby’s te wijden. Naast schrijven zijn dat: tekenen, schilderen, lezen, gitaar spelen en zingen, koken en bakken. Daarnaast doet ze veel aan sport, zoals: tennis, badminton, squash, fitness, en wandelen en fietsen.

In 2009 won Latoya een schrijfwedstrijd met Yougian: het nest van de Harpij. De prijs bestond uit het uitgeven in boekvorm van het winnende manuscript.

Biografie:

Yougian: het nest van de Harpij (2012, uitgeverij Zilverspoor) (fantasy)

Het glazen paleis (2013, uitgeverij Zilverspoor) (fantasy)

Het vergeten rijk (2013, uitgeverij Zilverspoor) (fantasy)

De slang in het paradijs (roman met thrillerelementen)

Caelian (2018, fantasy)

Indigo (2018, uitgeverij LetterRijn)

Sinds eind 2019 is zij auteur bij Hamleys Books, waar ze verder ging onder de naam Latoya Morris. "Gebroken adem" verscheen in maart 2020 bij deze leuke, dynamische uitgeverij. Ik kan dat alleen maar beamen! 

Het verhaal op de flap

In de wereld Ayra wordt magie in evenwicht gehouden door wezens genaamd Wyndrygem. Zij worden eens in de honderd jaar geboren om Ayra te zuiveren van donkere magie.

Maar als Wyndrygem Alma verliefd wordt op een kwaadaardige tovenaar, gaat het mis. De jonge Bryana brengt hoop. Alma krijgt een visioen: Bryana zal een zoon krijgen, die weleens Alma's redding kan beteken. Zijn naam is Daigho.

Als Daigho zeventien is, wordt zijn vriendin lastiggevallen door een paar jongens. Hij verandert in een wezen met vleermuisvleugels, een gehaat ras in zijn wereld.

Daigho vlucht en komt terecht op een compleet andere wereld: de aarde, waar hij zijn menselijke gestalte weer aanneemt en vriendschap sluit met Fay. Maar hoezeer hij ook op haar gesteld is, Daigho wil terug naar huis. Hij wil antwoorden.

Waarom verandert hij soms in een monster? Wat is zijn rol in Ayra, waar hij thuishoort en waar een gevangen tovenaar elk moment zijn macht terug kan krijgen?

Leeservaring/ eerste indruk

Het verhaal leest weer superfijn. Als groot fan van de boeken van Latoya Morris & ook van Hamley Books, ben ik weer betoverd, door de leuke karakters in het boek. 

Binnenkort lees je mijn recensie! 

Dus houd dit blog maar in de gaten! 

 


Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde
Birdy's Boeken blog

 

 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie