Nieuw: De kliniek- Martine Kamphuis

Nieuw verschenen, op 7 januari 2021

Titel: De kliniek
Auteur: Martine Kamphuis
Uitgeverij: De Crime Compagnie
Genre: Spanning/ Thriller
Uitgave: Januari 2021
Beste lezers,

Jaahh, daar is hij dan, de nieuwste thriller van Martine Kamphuis. Heb jij hier ook zo naar uitgekeken? Ikke wel. Zij heeft een bijzondere schrijfstijl die er voor zorgt dat je geboeid blijft lezen. De thema's zijn erg interessant. Dus vandaar.

De inhoud

Na haar arts-examen neemt Sanne Molenaar een baan aan in een tbs-kliniek. Met een aantal collega’s kan ze goed opschieten, maar anderen zijn nauwelijks te onderscheiden van de patiënten. Machtspelletjes en intimidatie zijn aan de orde van de dag. Als Sanne in een gevaarlijke situatie belandt en daar vervolgens zelf de schuld van krijgt, wil ze het liefst vertrekken. Maar ze heeft intussen iets ontdekt wat de weg terug onmogelijk maakt.

De auteur

Martine Kamphuis (1963) is een Nederlandse auteur. Ze is daarnaast werkzaam als psychiater en heeft zich gespecialiseerd in de behandeling van mensen met gedragsstoornissen. Kamphuis maakte haar schrijversdebuut met de psychologische thriller Vrij (2006) en schreef nadien meerdere crimeboeken voor volwassenen: 

Kift (2008),
Mist (2012)
Alibi (2014). 

Met haar spannende verhaal Heemraadsplein leverde ze een bijdrage aan de verzamelbundel Het cadeau (2014). Ze publiceerde ook een aantal jeugdboeken, waarvan De nieuwe buurvrouw (2007) het eerste was en Kistje (2015) het elfde. 

Met twee van haar jeugdboeken Roken is dodelijk (2008) en Niet geschoten is altijd mis (2010) won Kamphuis in 2007 en 2009 de John Flandersprijs. In 2020 verscheen haar jeugdboek "Dit mag niemand weten".

De Wynona Post-serie.  

Deze serie draait om personage Wynona, alias WP. Zij is een GZ psychologe in opleiding die tijdens haar werk te maken krijgt met een moord. Daarna gaat ze zich in de forensische psychologie specialiseren. Er zijn nu 3 delen: 

1. Alibi (2014) 
2. Spiegelbeeld (2016) 
3. Zondebok (2017)

De nieuwe start van de serie met Sanne, heet De kliniek! 

Binnenkort vertel ik je alles over De kliniek. (no spoilers)

Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde
Birdy's Boeken blog


 Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Thriller Recensie: Loes den Hollander - Geloof mij nooit.

De Camino - Anya Niewierra - De recensie