NIeuw: De cursus- Elvin Post

Nieuw: Elvin Post schreef een verhaal over een schrijfcursus: Kill Your Darlings. Beste lezers,

Helemaal nieuw in de winkel en ook in mijn mailbox: De cursus, geschreven door Elvin Post. Waar gaat dit boek over? Kijk je mee?

De auteur

Elvin Post (Rotterdam, 1973) is een Nederlandse auteur. Via een stage bij een literair agentschap in Amsterdam kwam hij in 1997 terecht bij het agentschap van Ralph Vicinanza in Manhattan, New York. Daar werkte hij ruim een jaar. Tijdens zijn verblijf in de VS begon hij ook te schrijven voor Algemeen Dagblad, voor welke krant hij vijftien jaar lang buitenlandse thrillers recenseerde, en ook bekende thrillerauteurs interviewde.

Geïnspireerd door zijn verblijf op Manhattan schreef Post Groene vrijdag (2004), waarmee hij als eerste debutant en tevens als jongste schrijver ooit De Gouden Strop won. Ook zijn tweede thriller, Vals beeld, (2006) viel goed en werd genomineerd voor De Gouden Strop. Daarnaast werden zowel Groene vrijdag  als Vals beeld  genomineerd voor De Diamanten Kogel, de belangrijkste jaarlijkse Vlaamse thrillerprijs. Met zijn thriller Roomservice (2011) won Post zijn eerste De Diamanten Kogel.

Het bleef Post niet aan succes ontbreken. Zijn thriller Dame blanche (2015) belandde op de longlist van De Gouden Strop. Dagblad De Telegraaf roemde hem als  "een auteur die hoort tot de crème de la crème van het thrillerschrijversmétier."

De filmrechten van Groene vrijdag, Vals beeld  en Roomservice  werden aangekocht. Posts werk werd onder andere vertaald naar het Duits, Frans, Spaans, Turks, Hebreeuws en Indonesisch.

Elvin Post is de zoon van auteur Jacques Post.

Het verhaal

Carol Arrington heeft een droom: schrijfster worden. Door omstandigheden en uitstelgedrag is het er nog niet van gekomen. Dan wijst een vriendin haar op Kill Your Darlings, de jaarlijkse schrijfcursus op Big Rock Island van bestsellerauteur Victor Aster. Carol besluit te gaan. Maar wanneer op het eiland vlak na elkaar twee cursisten om het leven komen en communicatie met het vasteland niet mogelijk blijkt, begint ze al snel te begrijpen dat haar doel om een boek van de grond te krijgen weleens zou kunnen veranderen in een strijd voor haar leven. Eén eiland. Negen cursisten. Niemand kan weg…
De boeklancering

Afgelopen vrijdag 23 januari was de online boeklancering. Elvin Post werd geïnterviewd door Jan van Mersbergen. Ook bekend van zijn thrillers onder de naam Frederik Baas, waar ik erg van kan genieten.

Er was een quiz met bijdragen van Martin Koolhoven, Angela de Jong, Marion Pauw, Thomas Olde Heuvelt, Erik Zevenbergen en Ger Koedam/Café Ari, én je maakte kans op meerdere gesigneerde exemplaren van De cursus.

Auteur Elvin Post vroeg als laatste quizvraag aandacht voor diergaarde Blijdorp, die wel een steuntje in de rug kan gebruiken, nu in deze covid-tijd. Dat was een mooie afsluiter. 

Wij wensen Elvin veel succes met zijn nieuwe boek!

Binnenkort zal ik jullie er alles over vertellen!

Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde
Birdy's Boeken blog 


Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

De Camino - Anya Niewierra - De recensie

Thriller Recensie: Loes den Hollander - Geloof mij nooit.