Daigho- Latoya Morris- Blogtour #2, de recensie

Recensie

Titel: Daigho
Auteur: Latoya Morris
Uitgeverij: Hamley Books
Genre: Fantasy/ Spanning
Uitgave: Januari 2020

Ter gelegenheid van: de blogtour!

Met dank aan uitgeverij Hamley Books, voor dit mooie boek!

Beste lezers,

Als er een nieuw boek verschijnt van Latoya Morris dan ga ik snel rechtop zitten en is mijn aandacht direct gewekt. Iedere auteur schrijft zijn verhaal op eigen wijze. Er zijn er die ware : verhalenverteller " zijn. Zij nemen je direct mee naar een andere wereld vol fantasy, een vliegende Peter Pan, meerminnen, en wereld vol magie en nog veel meer. Latoya is zo iemand. Vanaf het eerste blad ga je mee in haar fantasy en dat is geweldig. kijk je mee?

De auteur

Latoya Morris, de synoniem van Latoya Meuris en geboren in Sittard, is afgestudeerd als vertaler aan de Vertaalacademie Maastricht en ook al jaren werkzaam in dat beroep. Ze komt oorspronkelijk uit Sittard, maar woont al een tijdje in Rijswijk.

Zij is o.a. bekend van Indigo, Yougian en Gebroken adem.   

Het verhaal van Daigho

In de bijzondere wereld Ayra wordt magie in evenwicht gehouden door wezens genaamd Wyndrygem. Zij worden eens in de honderd jaar geboren om Ayra te zuiveren van donkere magie.

Maar als Wyndrygem Alma verliefd wordt op een kwaadaardige tovenaar, gaat het mis. De jonge Bryana brengt hoop. Alma krijgt een visioen: Bryana zal een zoon krijgen, die weleens Alma's redding kan beteken. Zijn naam is Daigho.

Als Daigho zeventien is, wordt zijn vriendin lastiggevallen door een paar jongens. Hij verandert in een wezen met vleermuisvleugels, een gehaat ras in zijn wereld.

Daigho vlucht en komt terecht op een compleet andere wereld: de aarde, waar hij zijn menselijke gestalte weer aanneemt en vriendschap sluit met Fay. Maar hoezeer hij ook op haar gesteld is, Daigho wil terug naar huis. Hij wil antwoorden.

Waarom verandert hij soms in een monster? Wat is zijn rol in Ayra, waar hij thuishoort en waar een gevangen tovenaar elk moment zijn macht terug kan krijgen?

En wanneer komt het moment dat hij voor altijd een monster zal blijven... 

Leeservaring & de elementen

De cover is zeer mooi en fraai. Het is buiten donker en onguur. De nacht breekt aan en een persoon met zeer grote vleugels laat zich zien. Wie is hij? Waar gaat hij naartoe? Een lichte spanning is al aanwezig.

Zeer mooie personages & gruwelmonsters

Het is Daigho, de hoofdpersoon uit dit mooie fantasyboek. Hij is 17 jaar, al hebben ze wel een andere jaartelling in Ayra. Hij woont met zijn moeder in een basic dorpje, Wolfspas, waar dingen er heel anders aan toe gaan dan wij gewend zijn. Bij het water halen komt hij Millie tegen. Ze wil met hem naar de waterval. Niet iedereen vind het goed dat Millie met Daigho is. Een groepje jongens vindt het nodig om Millie en ook Daigho lastig te vallen. Een grote woede vormt zich in Daigho, totdat hij transformeert in een vliegend monster. Met hulp vlucht hij naar een andere wereld: de aarde. Daar ontmoet hij twee nieuwe vrienden, maar begint ook de ellende pas goed. hoe komt hij weer thuis?

Een filmische stijl & magische touch

Naast Daigho zijn er meer belangrijke personages. Ze leren we Alma kennen, een grote charmante man die tovenaar is, de nieuwe vrienden Kell en Fay, en nog veel meer. In de vertelperspectief van de 3e persoon leren we hen op mooie wijze allemaal kennen. Zij helpen Daigho. Steeds wordt hem meer duidelijk over wie hij is en wat zijn missie is. De details komen als een film aan je voorbij. ook door de fijne schrijfstijl die Latoya gebruikt, zit je helemaal aan het verhaal vastgekluisterd. De boeken van deze auteur kenmerken zich ook door net filmische en de bijna magische touch die haar boeken hebben. Al lees je normaliter geen fantasy genre, dan toch weet deze auteur je over de streep te trekken met dit spannende boek. Wat ook belangrijk is voor een boek is een fijn en duidelijk lettertype. Hamley Books zorgt er opnieuw voor dat het verhaal niet alleen helder is, maar ook zeer fijn leest qua opmaak.

Een stoere Daigho met een klein hartje 

De zeer integere jongen Daigho maakt zeer spannende momenten mee. Zo kan hij opeens vliegen en neemt zijn kracht enorm toe. Iedereen zou dit misschien geweldig vinden, maar toch schrikt hij hier enorm van. Wat kan hij nog meer verwachten? Na het drama met Millie stijgt de spanning al en geleidelijk aan loopt de spanningsboog op tot grote hoogte. Gevaarlijke scenes, magische krachten, monsters en ook de liefde vullen de pagina's. Deze pagina's wil je alleen maar snel gaan lezen om dan om te slaan naar het volgende hoofdstuk. Er is 1 enkel probleem: stoppen met lezen is geen optie!  

Conclusie

Bij het zien van deze cover was ik al verkocht. Het is een mooie blikvanger. Met grote nieuwsgierigheid begon ik met lezen en met een grote smile sloeg ik het dicht. Een kleine teleurstelling kroop omhoog. het boek was uit. 

Latoya Morris heeft mij zeer positief verrast met dit mooie en zeer spannende verhaal over Daigho en zijn vrienden. Het boek bevat alle fantasy-ingrediënten: een mooi intro, een knappe jongen met bijzondere eigenschappen, monsters, oplichtende vuurvliegjes, heksen en tovenaars met zeer veel krachten. Alles mooi verweven in een mooi verhaal met fijne schrijfstijl. 

Daigho is een zeer mooi fantasy-verhaal. Een dikke aanrader!

Waardering  5 sterren.

Ontzettend genoten van dit boek. het verhaal zal zeker nog lang bij mij blijven. Met die kleine Priit, een soort tinkerbel, als klein detail, met grote gevolgen. Super leuk gedaan! 

Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde
Birdy's Boeken blog

Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie