Rachel Caine- Bitter Falls

 

Recensie

Titel: Bitter Falls
Auteur: Rachel Caine
Uitgeverij:Karakter Uitgevers BV 
Genre:Thriller/ Spanning
Uitgave: 30 juni 2020


Bitter Falls is meeslepend en beklemmend tegelijk, wauw!
Beste lezers,

Rachel Caine behoort zeker tot mijn boekentoppers. De spanning spat van haar boeken af. In de maand juli las ik haar boek. Er moest nog een klein stukje gelezen worden en soms ga ik dan steeds langzamer lezen om te voorkomen dat het uit zal zijn. Ken je dat? Afijn en kortgesloten vergat ik het boek mee te nemen op vakantie, dus nu mijn recensie. Het is een dikke aanrader!

De auteur

Rachel Caine (1962) is een pseudoniem van Roxanne Longstreet Conrad, een auteur die al meer dan 50 boeken schreef, in verschillende genres, zowel onder deze als andere namen. Meestal betrof dat YA gothic horror, Urban Fantasy of sciencefiction. Killman Creek is de derde uit de serie met Gwen Proctor. Bitter Falls is nummer 4. Een 5e deel wordt nu geschreven. 

Ik ben besmet met mijn verleden. Dat herinnert me er weer eens aan dat niet alles op rolletjes loopt.

Het verhaal van Bitter Falls 

De Stillhouse-serie heeft menig lezer van zijn stoel geblazen. Bij deel 3 dachten we dat was het dan. Maar niets was minder waar, daar kwam deel 4: Bitter Falls. En ik heb een nieuwtje, deel 5 staat al op Amazon, in het Engels, en heet Heartbreak Bay.

Ondanks alle schokkende gebeurtenissen in haar verleden probeert Gwen Proctor door te gaan met haar leven. Haar ex-man was een seriemoordenaar, wat zeer schokkend was om te ontdekken. Gwen en haar kinderen moeten vaak vluchten voor de internettrollen en de algemene opinie. Dat heeft haar in meerdere opzichten gevormd tot wie ze nu is: een zeer stoere vrouw die haar mannetje staat. Goed voor haar kinderen is en haar vrienden. Een nieuwe opdracht geeft haar weer een doel: de cold case van de verdwijning van een jonge man. De man is al drie jaar vermist en is nog niet gevonden. Als privédetective duikt ze in deze zaak. 
Hoe dichter Gwen bij de waarheid komt, hoe meer de dreiging toeneemt. Vooral één familie in het stadje blijkt bijzonder wraakzuchtig te zijn. Gwen bereidt zich voor om op twee fronten te strijden. Maar wil zij de ultieme prijs wel betalen?

De ontmoeting met een sekte brengt hen in gevaar

De cover is gehuld in herfst-tinten. De titel en naam van de auteur vallen goed op. Het is een dik boek, wat veel beloofd.De binnenkant van de omslag is ook gekleurd in de stijl van de cover. Zeer mooi gedaan.

Nu de ex-man van Gwen niet langer achter haar aan zit, zou je denken eind goed, al goed. Niets is minder waar. De publieke opinie is nog steeds verdeeld, wat inhoudt dat ze nog ver van veilig is. Zo blijkt. Gwen woon alweer een tijd in Stillhouse Lake, Ze heeft haar kinderen beloofd niet langer op de vlucht te gaan. Zouden we in dit deel 4 Gwen in haar gezin nu zeker wat rust gunnen, duurt dit helaas niet lang. Het gevaar komt dit keer uit onverwachte hoek. Gwen nu werkzaam als privédetective krijgt de opdracht een jonge man op te zoeken, Hij is al 3 jaar vermist. Het is bijna onbegonnen werk zou je denken, maar er is maar 1 Gwen en die zet haar tanden er flink in. Zeer makkelijk is het ook niet, als ze te maken krijgt met een sekte die niet veel goeds in petto heeft. Het thema "sekte" is niet origineel. Mogelijk kan je als lezer iets bedenken van de afloop. Maar de auteur kleed het mooi in en zoals de eerdere delen, wil je alleen maar doorlezen. 

De snelle acties en zeer gevaarlijke situaties kenmerken deze mooie serie

In de vertelperspectief van de ik-persoon wisselen de hoofdstukken van personages. Van Gwen naar Sam, van Lanny naar Connor. Zo komen deze personen zeer dichtbij je als lezer. Het geeft meer diepgang. Deze ronde maken de personages ook een ontwikkeling door. Zeker Lanny, nu 16 jaar krijgt te maken met een innerlijke struggle en ook inzichten. Dat is erg mooi. Soms zie je zelfs alles voor je ogen gebeuren. De schrijfstijl is vlot, al snel is er veel actie te bespeuren en kom je als lezer in de Rachel-Caine-Flow terecht. Typerend voor de serie is de korte rustige intro en daarna direct de doorschakeling in de volgende versnelling. De spanning is regelmatig hoog te noemen. Rachel Caine weet opnieuw heerlijk de vaart er in te houden. Met alle achtervolgingen, wegloopacties en beschietingen tot gevolg.

Wie eerder over Gwen las, bespeurt mogelijk een bepaald ritme in het boek. Het begint rustig, een incident dat gevaar geeft. Veel actie en een zeer apart einde. Ook Bitter Falls bezit deze cadans. Het verhaal is (opnieuw) meeslepend, beklemmend, zeker bij de sekte, en mondt uit in mooi vuurwerk. 

Conclusie

Rachel Caine heeft haar fans flink verrast met dit 4e deel. De personages maken nu een ware ontwikkeling door. Dat is erg mooi om te zien. De snelle acties lezen weer als een waar rollercoaster-ritje. En daar kwamen we voor! Chapeau! 

Waardering  4 sterren.

Originaliteit: 4,, Spanning: 4,5, Leesplezier: 5, personages: 4, plot: 5. einde: 4.

Opnieuw genoten van dit mooie spektakel. Het boek leest erg fijn, het is te merken dat Rachel Caine, een alias, al meer dan 50 boeken op haar naam heeft staan. Zeer spannend verhaal, maar overtreft de vorige delen niet.

De serie van Rachel Caine is een dikke mustread voor in je boekenkast!

Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde

Birdy's Boeken 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

Simone van der Vlugt- Schilderslief

De Camino - Anya Niewierra - De recensie