Nieuw bij Futuro: Saskia Harkema -Alles is terloops

Nieuw uitgebracht & in Birdy's brievenbus! 


Titel: Alles is terloops

Auteur: Saskia Harkema

Uitgeverij: Futuro

Genre: Esoterische en Spirituele roman

Uitgave: 29 juli 2020

Bedankt, uitgeverij FUTURO, voor toezenden van dit mooie boek, wauw! 
Beste lezers,

Ik was net bezig met de recensie van Tine Bergen, toen de postman iets in de brievenbus stopte. Wat een mooie cover! Bedankt uitgeverij Futuro, dat is nog eens een verrassing. Ik vertel je graag over de inhoud. Later volgt mijn recensie.

Over de auteur

Saskia Harkema is een duizendpoot: mensenrechtenactiviste, professor, trainer en coach. Ze is opgegroeid in Zuid-Amerika en werkt vanuit haar eigen bedrijf INENDI (Innovation, Entrepreneurship & Diversity) voor verschillende universiteiten, hogescholen en non-gouvernementele organisaties in heel Europa en Turkije. Daarnaast werkt ze met vluchtelingen via de door haar opgezette stichting Faces of Change. 

Dit boek is een roman geïnspireerd op het leven van de auteur.

Over de inhoud

Johanna is een ogenschijnlijk succesvolle vrouw die op haar negenenveertigste in een psychiatrische kliniek belandt. Via flashbacks vertelt ze ons over haar leven en komen we te weten hoe ze daar terecht is gekomen. Ze heeft een turbulent leven gehad van reizen, afscheid nemen en weer beginnen. Na heel veel omzwervingen, hoogte- en dieptepunten en bijzondere ontmoetingen beseft ze dat ze ontworteld is en zich altijd een buitenbeentje heeft gevoeld.

Er is een steeds terugkerende vraag in haar leven ontdekt ze: wie ben je als je niet opgroeit waar je geboren bent, steeds weggaat, daardoor niet echt een thuis hebt en steeds de vraag krijgt ongeacht waar je bent, waar je vandaan komt?

Het is een zoektocht om een antwoord op die vragen te krijgen. 

Ze neemt ons mee op haar reis door Colombia, Argentinië en Brazilië totdat ze definitief terugkeert naar Nederland. Ze krijgt de Q-koorts, vecht voor haar gezondheid, raakt bevriend met vluchtelingen en via de puzzelstukjes van haar leven probeert ze haar evenwicht te hervinden. Zal het haar lukken?

**Ik ben al zo nieuwsgierig of het haar lukt, jij ook? Stay tuned en ik vertel je binnenkort er alles over! no-spoilers ofcourse. 


Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde
Birdy's Boeken
Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie