Saskia Noort- Bonuskind

 
Recensie


Titel: Bonuskind
Auteur: Saskia Noort
Uitgeverij: The House of books
Genre: Thriller/ Spanning
Uitgave: 2020


Chapeau Saskia Noort, you did it again!
Beste lezers,

Momenteel gebeurt er hier van alles, Corona , zomervakantie, en dan komt er ook nog een hittegolf. Maar goed. We zijn er weer! 

In de boeken van Saskia Noort gebeurt ook altijd van alles, meestal heftige zaken, familiezaken, verdrietige momenten besprenkelt met een mist van liefde. De liefde is erg belangrijk, de één zoekt naar liefde de ander geeft het graag. De liefde kan ook gevaarlijk zijn. Kijk mee, naar BONUSKIND!

De auteur

Saskia Noort (Bergen, 1967) studeerde journalistiek en theaterwetenschap in Utrecht. Met Terug naar de kust  (2003) vestigde ze haar naam en sindsdien behoort ze tot de absolute top van Nederlandse thrillerschrijvers. Noort wordt geroemd om haar vertelkunst en haar gave de tijdgeest zeer goed te verbeelden.

Het verhaal

De 15-jarige Lies wordt wakker en voelt dat er iets met haar moeder Jet aan de hand is. Het geeft haar een zeer onprettig gevoel. Als haar moeder dan ook niet thuis komt, weet ze het zeker: er is iets goed mis.

Pieter en Jet zijn uit elkaar en wonen nu ook apart. De ex van Jet vond zijn geluk bij de jongere Laura. Pieter is niet onder de indruk, van het verhaal van Lies haar onderbuikgevoel. Moeder Jet was wel eerder een paar dagen "op zichzelf", zegt hij tegen Lies.Wel schakelt hij de politie in. Lies gooit de kont in de kribbe en start haar eigen onderzoek. Niet geheel zonder gevaar.

De elementen

De cover is mooi, maar straalt ook iets triest uit. De titel Bonuskind past heel goed bij het verhaal. In de vertel perspectief van de - ik-persoon lezen we over Lies, zij is 15 jaar. Door haar ogen zien we veel gebeurtenissen voorbij komen. Het drama draait om moeder Jet, haar dochter Lies is de hoofdpersoon.

Als zij haar moeder mist, terwijl ze nu toch wel thuis zou moeten zijn, komt er een soort verantwoordelijkheidsgevoel bij haar naar boven. Waar is lieve mama Jet? Direct maakt ze zich ook groot voor haar broertje Luuk. Dat is een mooi kantelmoment in het boek.

Het leest als een pittig koekje

Als je in een boek begint van Saskia Noort, is het alsof je je tanden zet in een pittig koekje. De eerste hap geeft een sensatie en smaakt direct naar meer. Het pittige randje zet de toon.

Zeer prettige vibe

In een prettige vibe en snelle leesstijl heeft auteur Saskia Noort heel wat te vertellen. Verdriet na een scheiding, eenzaamheid, behoefte aan warmte en vooral "gezien" worden om mee te blijven tellen, ook al heb je al heel wat achter de rug. Je eigen leven opstarten en dit op de rit te zien krijgen. Wat gaat met vallen en opstaan. Soms weet je dat dingen 3x fout zijn, maar oh, wat is het ook aantrekkelijk. Een cliché, maar oh zo waar. En waar leg je de grens bij 3x fout, als je gevoel struggled met je ratio.

 

Bonuskind gaat over grenzen opzoeken en toxic love en is zoveel meer dan het zoeken naar een verdwenen moeder. 

 

Waardering 5 sterren 

Er zit veel verschil in de reviews en waardering van de laatste thrillers van Saskia Noort. Soms lees ik ze tot mijn grote frustratie. Neemt niet weg dat zij nog steeds tot mijn schrijfhelden behoort en ik de emotie bijna kon voelen in dit boek. Ik was geroerd, ik was geraakt. Met kippenvel sloeg ik het dicht. Een dikke aanrader!


Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde
Birdy's Boeken


Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Thriller Recensie: Loes den Hollander - Geloof mij nooit.

De Camino - Anya Niewierra - De recensie