Vakantie, Zomerhitte & Boeken Lezen

 Beste lezers,

Het was even stil op het blog, maar achter de schermen extra druk. Of erg warm. Ik vertel je graag over mijn vakantieperiode, kijk je mee?

Vanaf maart sloop Corona overal naar toe. Een soort
sluipwesp, als in het boek van Annerieke de vries. Zonder dat je het merkt besluipt hij zijn prooi en voor je het weet ben je het haasje. Ongelofelijk wat een impact dat kan hebben. Sport en spel, leuks en uitjes gingen niet meer door. En sommige uitgeverijen stuurden geen boeken vanwege de Covid-19.  

Menig planning liep hierdoor in duigen en menig een voelden zich opgesloten als in het spannende nieuwe thriller boek van Zine Jonson in eigen woning of kleine bubbel. In veel landen werd een lockdown aangekondigd. Noortje Brink schreef een mooie thriller met deze titel, een echte aanrader!

Ook ik was onder de indruk van Corona, het leek wel of ik ook langzamer ging lezen. Na de strenge regels gingen we weer wat losser worden en velen mensen gingen weer uit. Zo ook de moeder van Lies, uit Bonuskind, geschreven door Saskia Noort. Deze moeder van Lies is op zoek naar liefde maar ook avontuur. Na haar scheiding viel ze werkelijk ion een gat. En nu wil ze weer leven en lol maken. Prima natuurlijk, totdat Lies een rar gevoel heeft, als haar moeder niet meer thuis komt. Waar is ze?

Het advies werd ook wat losser en moesten we de vakantie in de meivakantie afzeggen, vanwege de Covid-19, wel mochten wij naar de camping toe. Met privé-sanitair. We kozen deze reis een andere camping die er mooi uit zag op het internet. Maar soms ziet alles er mooier uit, dan het is. Dat zag ook de hoofdpersoon uit het mooie boek Insula gebeuren. Geschreven door Maaike de Wilde. Efra is bijna 18 jaar en komt in een bijna sprookjeswereld terecht. Er is een missie en die moet worden volbracht. Gaat dit volgens de verwachtingen? Ik zeg nog niets, maar oef, wat een spannend einde. De recensie staat in mijn schrift, en komt vanwege de onveilige wifi op de camping snel op dit blog terecht. De hittegolf werkt hier ook niet aan mee. Noortje Brink, auteur van het eerder genoemde Lockdown, schreef een heerlijk verhaal: Bloedhitte. Zeer toepasselijk. Een dikke aanrader voor lezers van Linda van Rijn en Suzanne Vermeer. 

Op vakantie doen we graag puzzelen en spelletjes. Dammen en schaken zijn favoriet. Ik had nog een leuke set op de kop getikt, een mooie houten doos, met dam- en schaakstukken. Onder een parasol hield mijn zoon en vriendin een spannende match. Ook Simon uit het jeugdboek : Simon de Schaker, Stiekem naar Chakassie, houdt erg van schaken. Zijn droom is om een echte schaakkampioen te zijn. Zijn oma helpt  hem daarbij. Echter zijn Akelige oom Arnold zal er alles aan doen, om dit te voorkomen. Hij is voor zijn oom "Een gemakkelijke prooi".  

Een gemakkelijke prooi is ook de titel van een sterke thriller van auteur Norman Jansen. Ook deze is uitgelezen en de recensie is klaar en moet nog op het blog verschijnen. Deze thriller draait om 2 jongens: De Nederlandse Thiemo en Youssef die uit Mali komt. Beide op zoek naar geluk en liefde. Maar oh, wat komen zij in de handen van de foute personen onder ons. Het is mooi en ontroerend tegelijk.  

Naast het feit dat wij dit jaar op een camping kwamen die erg tegenviel en we ook in een nare situatie belandden, kwam ook Esther uit het boek van Tine Bergen in een lastige situatie terecht. ThrillZone hield over dit boek een leesclub en ik doe altijd graag mee. Afijn, hoofdkarakter Esther wordt gebeld, ze moet naar huis komen. Er is iets ergs gebeurt en er is iemand ernstig gewond. over iets ergs gesproken, schakel ik ook even door naar de thrillers van Rachel Caine. In deze serie is Gwen de hoofdpersoon. Zij wordt niet gebeld, om thuis te komen, maar was al onderweg..en toen ze de straat in reed..was het erge al geschied. En mocht zij haar huis niet meer in, vanwege een politieonderzoek. De boeken van Rachel Caine zijn ook erg spannend en waren er eerst 3, volgde toen boek 4 en nu komt er toch nog een extra deel aan. Hoe mooi is dat!

Onze vakantie zit er weer op, de caravan staat weer in de stalling en ieder is weer blij om thuis te zijn. Nu nog even regendans doen, voor wat beter weer en dan de recensies posten en we zitten weer op koers!

Fijne dag gewenst en pas op elkaar!


Hartelijke groeten,


Annette Overvoorde
Birdy's Boeken


 

  

  


 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie