The Juli Readings 2020

 Beste lezers,

Wat een heerlijk warme maand. Welke boeken kwamen er in mijn leeshanden voorbij? Het stond al een tijdje op mijn instagram en nu, we weer thuis zijn, ook op het blog. Kijk je mee?

Saskia Noort -Bonuskind 

Erg mooi, ontroerend ook. De moeder van Lies is gescheiden en het is nu tijd geworden om op date te gaan. Als ze op een nacht niet thuis komt, is haar dochter meer dan bezorgd. Waar is de moeder van de 15-jarige Lies toch gebleven? Het voelt niet goed en ze gaat zelf op onderzoek uit. 

Karin Driegen--Waarom moet ik u tegen jou zeggen?     

Indrukwekkend oorlogsverhaal, dat zich afspeelt Tijdens de tweede wereldoorlog. Het verhaal draait om de (bijna) 40-jarige Minnie. Ze is een Duitse immigrante en druk met haar gezin, tijdens de dagen met weinig eten. Haar man Dries zit in het verzet, hij is veel van huis. Soms vertrouwt ze het niet.  Maar ze vergeet dat het voor Dries erg gevaarlijk werk is. Dan wordt er op de deur geklopt. Hoe loopt dit af? 

Lydia van Houten-Schim ⭐+half

Heel veel spanning en snelle acties. Love it. Ik verklap verder niets. De recensie volgt spoedig. 

Tatiana de Rosnay-Bloemen van de duisternis.     +half

Zeer mooi Rosnay verhaal, over huizen en verhuizen en rare gevoelens hebben over je nieuwe woning. Bizar en zeer mooi.

Norman Jansen--Een gemakkelijke prooi. 

Over kinderen die hun geluk zoeken en mensen die hier misbruik van maken. Erg indrukwekkend.

Lis Lucassen--Misverstand in de middle of nowhere.     

Misverstand in de middle of nowhere' van Lis Lucassen gaat over Dorothee, die de boerderij van haar opa erft in de Achterhoek. Ze is net haar baan kwijt en haar relatie is uit, dus de dertig dagen die ze er volgens de notaris van haar opa moet doorbrengen, zijn geen probleem. Totdat ze erachter komt dat er al iemand in die boerderij woont. En dat die iemand echt heel leuk en aantrekkelijk is.

Maaike de Wilde - Insula

Efra Kalan is zestien jaar oud als haar leven van de één op de andere dag op zijn kop staat. Zij wordt door de druïde Cu naar Insula gebracht, de enige plek die nog veilig is voor de duistere koning en zijn sinistere plannen om het gehele continent te domineren. De realiteit dringt zich steeds meer aan haar op en Efra ontdekt al snel dat zij de enige is die de vloek kan doorbreken.

Supermooi geschreven verhaal over magie, draken en mooie vriendschappen.

Het boek van de maand juli 2020

Het boek Bonuskind, geschreven door Saskia Noort, vond ik erg indrukwekkend, de emotie was bijna voelbaar. Over een moeder die weer wil "voelen" hoe het leven is, over liefde, verdriet en gezien willen worden. Over gescheiden ouders en de kinderen daarvan. 

Bonuskind is daarom het beste Birdy's-Boeken-boek van de maand Juli 2020!    

Enjoy your day!

Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde
Birdy's Boeken


Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie