Maaike de Wilde- Insula

 

Recensie

Titel: Insula
Auteur: Maaike de Wilde
Uitgeverij: Boekengilde B.V.
Genre: Fantasy/ SF
Uitgave: November 2019

Allereerst dank aan de auteur voor dit mooie boek! 


Maaike de wilde heeft een prachtig boek geschreven met Insula. Ze heeft mij werkelijk betoverd met haar schrijversmagie.Beste lezers,

Hier een supermooi boek, waarbij ik al uit kijk naar het volgende deel. Wauw! 
Kijk je mee?

De auteur Maaike de Wilde

Maaike de Wilde is getrouwd, 2 kids en is Systemisch & Heartful coach, trainer en psycholoog. Leven vanuit bezieling en het hart, dat is wat haar drijft. Schrijven én lezen zijn haar grote passies. Epic fantasy heeft een speciaal plekje in haar hart. Als schrijver heeft ze het afgelopen jaar een ontdekkingsreis in zichzelf gemaakt, wat heeft geresulteerd in dit eerste boek! De epic fantasy serie 'Het Boek van Efra' begint met deel 1: INSULA. Nieuwsgierig naar dit boek? Kijk op website www.hetboekvanefra.nl

De inhoud

Efra Kalan is 16 jaar oud en woont op een afgelegen plek met haar ouders en broers  in een blokhut in het Dwaalwoud. Ze is gewend zo afgelegen te leven, totdat ze te weten komt wat haar eigenlijke doel is. Ze wordt door de druïde Cu naar Insula gebracht. Dit ter voorbereiding op een belangrijke gebeurtenis. Er is een vloek die al 2 eeuwen de Lage wereld in zijn ban houdt. De vloek moet worden doorbroken, lukt het Efra deze missie te voltooien? 

De elementen

De cover doet primair vrij sober aan. Het zou mij niet direct aantrekken in de winkel, maar toch ben ik wel nieuwsgierig. De laatste keer dat ik fantasy las, waren niet echt rooskleurig. Maar er zijn meer soorten en smaken, dus ja. Ik ga er voor. 

In de vertelperspectief van de 1e persoon neemt auteur Maaike de Wilde ons mee naar de bijzondere wereld van Insula; een wereld met druïden, draken en magie. Er moet een missie worden volbracht. De nare vloek moet worden doorbroken. De profetie is bijna daar. Een zware taak rust op iemand zijn schouders. De fijne schrijfstijl brengt je als lezer zeer dichtbij de personages, van dit heerlijke meespelende verhaal. Er zijn veel personages, maar het leesritme is rustig, waardoor de personen goed te begrijpen zijn. De details worden beschreven als of je er zelf bij bent. 

Steeds wordt Efra zich meer bewust van hetgeen dat komen gaat. Stap voor stap wordt ze voorbereid en steeds meer wordt ze zich bewust van het geen het mogelijk kan gaan "kosten". Ze wordt als het ware heen en weer geschud, met haar emoties. 

De spanning loopt rustig op, naarmate het einde nadert. Het einde is totaal anders dan je zou verwachten. Na een grote cliffhanger sloeg ik het dicht. Het smaakt naar meer en dus is het wachten op deel 2.  

Conclusie

Maaike de wilde heeft een prachtig boek geschreven met Insula. Ze heeft mij werkelijk betoverd met haar schrijversmagie. Niet eerder kon ik zo genieten van een epic fantasy verhaal. Vanaf het begin word je het verhaal in getrokken, in een bijzondere wereld boordevol draken, magie en een ware vloek die ieder in de ban houdt. Je ziet alles bijna voor je ogen gebeuren en zou Efra bijna aan de hand meenemen om haar te behoeden voor het gevaar. En een duwtje geven in de richting van de liefde. Echt mooi!

Voor de liefhebbers van oa. Lord of the rings & magische werelden.

Waardering  4 sterren

Zeer genoten van dit mooie boek, auteur Maaike de Wilde is een ware verhalenverteller. Deze mag op je leeslijst niet ontbreken en zeker niet in je boekenkast! 

Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde

Birdy's Boeken 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

Simone van der Vlugt- Schilderslief

De Camino - Anya Niewierra - De recensie