Lydia van Houten- Schim

Recensie

Titel: Schim
Auteur: Lydia van Houten
Uitgeverij: Kabook Uitgevers
Genre: Spanning/ Thriller
Uitgave: juli 2020

Bedankt uitgeverij Kabook Uitgevers, voor dit spannende boek!
Beste lezers,

Als ik ergens een grote fan van ben, is dat van de mooie verhalen van Lydia van Houten. Als eerste won mijn dochter een gesigneerd boek van een eerdere fantasy serie. Wauw. Toen volgde Het vervloekte huis. beetje grimmig, spooky......i love it. Vanaf dat moment werd ik fan van Lydia haar schrijfsels en staat mijn quote op de flap van de eerste uitgave van Prooi! Hoe gaaf is dat. Kijk mee, naar Schim.

Over de auteur

De schrijfster Lydia van Houten (1972. Amsterdam) startte haar freelance carrière in 2003. Begin 2005 schreef ze haar eerste jeugdserie Teken van Drie. Vanaf 2015 concentreert Lydia zich op het schrijven van thrillers. In 2016 verscheen haar tweede bloedstollende thriller Het vervloekte huis. Een literaire thriller met een bovennatuurlijke mystieke ondertoon. Het verlaten huis is het eerste Mikayla Jackson-boek. Ruis is het vervolg.

"Dromen, droomwerelden en de werkelijkheid ontvluchten zijn de auteur niet vreemd. Mede door haar jeugd."  uit de recensie van Ruis. 

Over Schim

De 33-jarige uitgerangeerde acteur Mason Robins leidt een onzeker bestaan in Manhattan. Dankzij herhaaldelijke afwijzingen ontwikkelt hij geld,- relatie- en slaapproblemen. ’s Nachts doodt Mason de tijd met het lezen van zelfhulpboeken. Nadat hij de bestseller van zelfverklaarde goeroe Naguru Aznahabi leest, komt Mason in contact met een sekte .

Hij sluit zich aan bij de exclusieve “Wildcard Club”. Vanaf dat moment komen al zijn dromen uit, tot zijn dochter Maggie spoorloos verdwijnt. Om haar terug te krijgen moet Mason bizarre experimenten ondergaan. Mason komt terecht in een huiveringwekkende nachtmerrie, waar geen eind aan lijkt te komen. Hij heeft spijt en wil zich losmaken van de sekte. Maar nog nooit heeft iemand  “De Wildcard Club” levend verlaten…

Denise Donalds rende door het duister van de nacht over het strand, half struikelend over haar eigen benen... De angst voor er komen ging hield haar op e been. ..In gedachte ging ze terug naar de vier vreselijke dagen in gevangenschap.


De elementen

De cover heeft qua print iets weg van Ruis, maar is dan nu donker van tint. Ik vind de donkere cover mooi passen bij de donker getinte verhalen, die vaak gruwel en spanning bevatten. Lydia van Houten neemt de lezer mee in een nieuw, bizar en duister avontuur.

Het goofdkarakter Mason, verteld in de 3e persoon, wordt duidelijk en helder neergezet. Stoer als hij is en woonachtig in Manhattan was hij ooit een veelgevraagd en gevierd acteur en moet je nu eens kijken. Dat geeft onzekerheid voor zijn gezin. Met veel frustratie en onrust in zijn hoofd vind hij een visitekaartje: "De wildclub, hier komen je dromen uit". Uit een soort wanhoop gaat hij de club binnen, wat heeft hij te verliezen? Een avondje afleiding kan toch geen kwaad? oef, wist hij maar wat hem daar allemaal te wachten zou staan. Want eenmaal bij de club, is er geen weg meer terug. Heeft hij zijn ziel mogelijk aan de duivel verkocht?

De schrijfstijl is vlot, duister en meeslepend tegelijk. De Lydia-fans zijn dit gewend en komen nu voor zeker niets voor niets. Het deed mij denken aan de eerdere thriller "Prooi". Met veel actie, verrassende scenes, duistere zaken en plotwisten. Enig geweld wordt niet gemeden. Het is een hele mond vol aan de genoemde zaken, maar de auteur kan als geen ander deze zo mooi doseren, dat je blijft "hangen" aan het schimmige verhaal. Mooi en bizar tegelijk! 

Conclusie

De filmische schrijfstijl van Lydia Houten is fantastisch en supergaaf. Al ben ik nog steeds helemaal gek van Het vervloekte huis, toch heeft dit boek mij zeker geraakt. We worden allemaal wel eens iets beloofd wat te mooi is om waar te zijn, maar als je in de put zit, tja! GA dan vooral de Wildclub niet in! 

Waardering  4,5 sterren

Super genoten! Amerika heeft Stephen King, Engeland heeft C.J. Tudor en wij hebben onze Lydia van Houten, it's amazing!

jaha, Stephen King,, pas maar op....want Lydia komt er aan!

Schim is duister en meeslepend tegelijk!

Hartelijke groeten,

Annette Overvoorde
Birdy's Boeken
 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie