Sarah Bailey- In de donkere nacht


Recensie


Titel: In de donkere nacht
Auteur: Sarah Bailey
Uitgeverij: Marmer
Genre: Spanning/ Thriller
Uitgave: 2020

Gelezen voor de leesclub van ThrillZone, waarvoor dank. ~De cover geeft al een duistere sfeer en sleept je direct mee naar Melbourne~


Birdys boeken


Beste lezers,

Een leesclub is altijd reuzeleuk, met name die van ThrillZone. Sarah Bailey had ik al een tijdje op het oog. Haar eerste thriller kwam veel voorbij op socila media. Maar over deel 1 kwamen ook verschillende reacties voorbij. Kijk je mee, wat ik vond van dit deel 2?

De auteur

Sarah Bailey woont in Melbourne, Australië. Het duistere meer werd bekroond tot het beste Australische thrillerdebuut 2017 en het boek is wereldwijd een bestseller. Inmiddels zijn ook de tweede en derde Gemma Woodstock-thriller in Australië lovend ontvangen. In de donkere nacht, het tweede deel in de serie, verscheen in mei 2020 in het Nederlands.

Het verhaal


Gemma Woodstock is overgeplaatst en verhuisd naar Melbourne, waar ze erg aan moet wennen. Ze mist haar zoontje verschrikkelijk. Haar nieuwe werkplek is chaotisch en collega-rechercheur Nick Fleet, haar nieuwe partner, is ronduit onsympathiek en nurks.

In dit 2e deel met Gemma, wordt er voor een grote film wordt een van de hoofdrolspelers vermoord. Hoewel er honderden getuigen zijn, is het totaal onduidelijk wie dit misdrijf heeft kunnen plegen. Gemma en haar partner krijgen de zaak toegewezen, en om de mysteries rond het leven en de dood van de bekende acteur op te lossen, zullen ze toch echt nauw moeten samenwerken.

De elementen 

De cover is mooi donker en ook duister. De titel valt goed op. De duiding van de titel vond ik minder. In de verte de skyline van Melbourne.

In de ik-perspectief lezen we over rechercheur Gemma Woodstock. Zij is onlangs verhuisd naar Melbourne, na een overplaatsing. Ze moest haar geboorteplek verlaten, haar schepen verbranden en zoontje Ben daar achterlaten. Helemaal opnieuw beginnen, na een laatste klus die haar de relatie met collega Scott en ook bijna haar gezondheid heeft gekost. Door de ik-persoon leer je Gemma beter kennen en met name wat zij denkt en voelt. Daarnaast vullen veel dialogen het blad. 


De tocht naar de finish is lang 

Ze moet erg wennen aan haar nieuwe situatie, met name haar collega Nick Fleert is nogal bot en onsympathiek tegen haar. In de donkere nacht, met zijn 408 bladzijden, is 1 grote puzzel. Een grote zoektocht naar de dader van 2 moorden. In begin lijken deze nog op zichzelf te staan, maar al snel krijg je als lezer door, dat er een rode lijn moet zijn. Tevens kan je soms al proeven wie het hele drama op zijn geweten heeft. Vanaf dat punt kan het nog een lange tocht blijken naar de finish. 

De schrijfstijl van Sarah Bailey is prettig, zeer duidelijk wordt alles weergegeven. Met name details en omgeving krijgen een lange uitleg. Soms neigt het naar langdradigheid. 


Door de lange tocht naar de oplossing, stijgt de spanning niet echt. Er zijn geen pieken aan spanningsmomenten. Dat geeft geen echte ontlading aan het einde, wat erg jammer is. 

Waardering  3 sterren.

Leuk boek, mooi avontuur. De cover geeft meer spanning, dan het hele boek heeft. Genoten, maar ik ben niet echt getriggerd om direct deel 1 of 3 te gaan lezen.  Voor de thrill-seekers zijn er betere boeken, zoals die van Jane Harper. 

Hartelijke groeten,
Annette Overvoorde

Birdy's Boeken
20-5-2020    

Reacties

Populaire posts van deze blog

Simone van der Vlugt- Schilderslief

Boek recensie Rob van Essen - Ik kom hier nog op terug

De Camino - Anya Niewierra - De recensie